Toimittaja Markus Leskinen nimitetty MustReadin Oulun kirjeenvaihtajaksi

Markus Leskinen haluaa kirjoittaa syvällisiä feature-artikkeleita Pohjois-Suomesta maan tärkeimmille päättäjille. ”Suomessa tapahtuu merkittäviä asioita muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla”, Leskinen muistuttaa. VAPAA LUKUOIKEUS

MustRead
Oulussa asuvalla Markus Leskisellä on aiempaa journalistin työkokemusta Ylestä ja sanomalehti Kalevasta. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta pääaineenaan historia. Leskinen aloittaa MustReadissa maaliskuun puolivälissä. Kuva: Riikka Ahola

“On hienoa päästä tekemään MustReadissa journalismia, jossa poraudutaan syvälle yhteiskunnallisiin asioihin. Minua kiinnostaa kaivella tietoja ja asettaa niitä laajempiin yhteyksiin. Haluan myös kertoa päättäjille pohjoisen asioista, sillä Suomessa tapahtuu merkittäviä asioita muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.”

Näin kuvailee toimittaja Markus Leskinen syitä, miksi hän haluaa siirtyä työskentelemään MustReadin Oulun-kirjeenvaihtajana. Leskinen aloittaa työssään maaliskuun puolivälissä, kun nykyinen kirjeenvaihtaja Heli Koppelo lopettaa tehtävässä ja keskittyy oman, muun muassa työnohjauksia ja valmennuksia tarjoavan yrityksensä toimintaan.

Raahessa syntynyt Leskinen, 29, työskentelee tällä hetkellä työsuhteisena toimittajana sanomalehti Kalevassa. Hänellä on aiempaa työkokemusta myös Ylestä, jossa hän on työskennellyt Kajaanin aluetoimituksessa. Lisäksi Leskinen on tehnyt jääkiekkoaiheisia sisältöjä Jatkoaika.comiin.

”Haluan kehittyä nimenomaan feature-kirjoittajana ja arvioin, että MustReadissa tähän voisi olla hyvät mahdollisuudet. Yhteiskunnalliset aiheet kiinnostavat minua laidasta laitaan, esimerkiksi mielenterveyspalveluiden huono tila Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tai tilastojen paljastama muuttoliike.”

Leskinen työskentelee MustReadin kirjeenvaihtajana puolipäiväisesti, noin 50-prosenttisella työajalla. Hänellä voi olla muitakin toimeksiantajia.

MustReadin vastaava päätoimittaja Anne Moilanen iloitsee uudesta rekrytoinnista:

”Markus Leskinen on hieno ja kunnianhimoinen toimittaja ja erittäin tervetullut MustReadin toimitukseen. Tarvitsemme juuri Markuksen kaltaisia uusia kykyjä, jotka kykenevät katsomaan asioita uusista, joskus yllättävistäkin näkökulmista. Markus tuntee hyvin pohjoisen Suomen asiat ja lisäksi hänellä on monipuolista journalistin työkokemusta. Täydellinen paketti siis!” kehuu Moilanen.

MustReadilla on ollut kirjeenvaihtaja Oulussa syksystä 2019. Oulun-kirjeenvaihtajan työ on rahoitetaan lahjoitusperiaatteella

Vuonna 2021 kirjeenvaihtajan työn rahoittaa paikallinen konsortio, johon kuuluvat Oulun kaupunki / Business Oulu, Oulun yliopisto sekä Osuuskauppa Arina. Lahjoittajilla ei ole sananvaltaa MustReadin journalismiin, vaan he ainoastaan rahoittavat toiminnan. MustRead on kiitollinen kaikille lahjoittajille kirjeenvaihtajan työn mahdollistamisesta.

Lisää aiheesta:

MustRead pestasi kirjeenvaihtajan Ouluun – Heli Koppelo raportoi Pohjois-Suomen politiikasta ja taloudesta (2.9.2019)

MustReadin eettiset ohjeet

Tämän sisällön mahdollistavat Oulun kaupunki, Oulun yliopisto ja Osuuskauppa Arina.
Lahjoittajat eivät ole vaikuttaneet sisältöön eivätkä MustReadin journalistiseen prosessiin.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti