MustReadin tilauspalvelu tarjoaa käyttäjilleen verkossa artikkeleita (”sisältö”) luettavaksi internetin välityksellä verkkoselaimilla.

MustRead-palvelun tarjoaa Toinen Aatos Oy (”Toinen Aatos”), suomalainen osakeyhtiö. Näitä käyttöehtoja sovelletaan MustRead-palvelun käyttöösi. Sanalla ”palvelu”, tarkoitetaan näissä käyttöehdoissa palvelua, jonka Toinen Aatos tarjoaa sisällön löytämistä sekä lukemista, kuuntelemista tai katselemista varten, mukaan lukien kaikki ominaisuudet ja toiminnot, MustReadin verkkosivuston ja käyttöliittymät sekä kaikki palvelumme sisällöt.

MustRead-jäsenyydellä (”jäsenyys”) tarkoitetaan asiakassuhdetta, joka alkaa kun asiakas rekisteröityy palveluun ja päättyy kun tili poistetaan.

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen on kaikille maksutonta. Rekisteröitymällä MustReadin käyttäjäksi saat oikeuden lukea valikoituja, rajattuja sisältöjä. Jotain sisältöä voidaan avata vapaasti luettavaksi myös ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjäroolisi on rekisteröitynyt käyttäjä (”Rekisteröitynyt käyttäjä”). Rekisteröinnin yhteydessä annat pyydetyt käyttäjätiedot, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa ja yksilöidä.

Tilaus

Voit tilata palvelun halutessasi verkkosivuston kautta. MustRead-tilauksesi jatkuu siihen asti, kunnes se perutaan. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa voimassa oleva, hyväksytty maksutapa, jonka voit päivittää ajoittain (”maksutapa”). Jos et peruuta tilaustasi ennen kuluvan maksukauden laskutuspäivää, valtuutat MustReadin veloittamaan seuraavan maksukauden jäsenmaksun ilmoittamallasi maksutavalla (katso alla kohta Peruutus). Löydät MustRead-tilauksesi tiedot MustReadin verkkosivustolta klikkaamalla sivun oikean yläkulman ikonia ja sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Oma profiili -linkkiä. Onnistuneen tilauksen jälkeen käyttäjäroolisi muutetaan Rekisteröityneestä Käyttäjästä tilaajaksi (”Tilaaja”).

Ilmaiset kokeilut

 • Tilauksesi saattaa alkaa ilmaisella kokeilulla. Kokeilun pituus määritellään kokeilujakson alussa.
 • Toinen Aatos myöntää oikeuden ilmaiseen kokeiluun oman harkintansa mukaan ja voi rajoittaa ilmaisen kokeilun käyttöä väärinkäytön estämiseksi. Voimme keskeyttää ilmaisen kokeilun ja tilin käytön, jos ilmenee, että et ole oikeutettu ilmaiseen kokeiluun. Oikeus ilmaiseen kokeiluun voidaan määrittää esimerkiksi nykyisen tai vanhan MustRead-jäsenyyden kanssa käytetyn maksutavan tai tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen avulla. Muiden tarjousten yhteydessä saatetaan soveltaa rajoituksia.
 • Ilmainen tilaus muuttuu maksulliseksi toistaiseksi voimassa olevaksi tilaukseksi ilman erillistä ilmoitusta siten, että maksukausi on tilauksen yhteydessä määrittämäsi maksukausi, esimerkiksi yksi kuukausi. Veloitamme maksukauden mukaisen tilausmaksun ilmaisen kokeilujakson päättyessä valitsemaasi maksutapaa käyttäen, jos et ole peruuttanut tilaustasi ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä. Voit tarkistaa ilmaisen kokeilujakson päättymispäivän MustRead-verkkosivustolla, Oma profiili -sivultasi.

Laskutus

 • Laskutusjakso. MustRead-palvelun jäsenmaksu ja muut palvelun käyttöön liittyvät veloitukset, kuten verot ja mahdolliset käsittelymaksut, laskutetaan valitsemaasi maksutapaa käyttäen maksukausittain kalenteripäivänä, joka vastaa maksullisen jäsenyyden alkamispäivää. Maksupäivä saattaa muuttua esimerkiksi, jos valitsemasi maksutavan käyttö ei onnistu tai maksullinen tilaus alkaa kalenteripäivänä, jota ei ole kaikissa kuukausissa.
 • Maksutavat. Jos maksua ei saada päätettyä onnistuneesti, koska kortti ei ole voimassa, käytettävissä ei ole riittävästi varoja tai muusta syystä, etkä peruuta tiliäsi, saatamme jäädyttää pääsysi palveluun, kunnes käytettävissä on voimassa oleva Maksutapa. Maksutavan päivittäminen valtuuttaa Toisen Aatoksen jatkamaan veloituksia päivitettyä maksutapaa käyttäen, ja olet edelleen vastuussa suorittamattomista maksuista. Tämä saattaa johtaa laskutuspäiviesi muuttumiseen. Maksuliikennettä hoitaa Toisen Aatoksen puolesta Nets Finland Oy.
 • Peruutus. Voit peruuttaa MustRead-tilauksesi milloin tahansa. Sinulla on pääsy MustRead-palveluun maksukauden loppuun asti. Lainsäädännön sallimissa rajoissa maksuja ei palauteta, eikä osittain käytettyjä tilauskuukausia tai lukematonta MustRead-sisältöä hyvitetä. Peruutus tapahtuu käymällä Oma profiili -sivulla ja klikkaamalla sivun alaosasta löytyvää ”Peruuta tilaus” -linkkiä. Jos peruutat tilauksesi, käyttäjäroolisi muutetaan Tilaajasta Rekisteröityneeksi käyttäjäksi automaattisesti kuluvan laskutuskauden lopussa. Käy palvelun Oma profiili -sivulla nähdäksesi, milloin tilauksesi päättyy.
 • Hintamuutokset. Toinen Aatos voi muuttaa palvelun hintaa. Hintamuutokset tulevat voimaan aikaisintaan 30 päivän kuluttua sinulle lähetettävän ilmoituksen lähettämisestä laskien. Laista, asetuksesta, viranomaismääräyksestä tai muista vastaavista seikoista johtuvat tilaushinta- tai -ehtomuutokset tulevat voimaan välittömästi ilman eri ilmoitusta ja ne koskevat välittömästi kaikkia tilauksia.

Organisaatiotilaus

Toinen Aatos tarjoaa organisaatioille tilauksia, jossa organisaatio voi tilata jäsenilleen tai työntekijöilleen MustRead-palvelun. Näissä tapauksissa organisaatio on oikeutettu saamaan raportteja palvelun käytöstä. Nämä raportit voivat sisältää myös henkilötiedoiksi katsottavia yksilöiviä tietoja käyttäjistä. Kuitenkaan sellaisia tietoja, josta kävisi ilmi käytön tarkka aika tai sijainti ei luovuteta. Jos olet saanut lukuoikeuden organisaation tarjoamana, käyttäjäroolisi asetetaan organisaatiokäyttäjäksi (”Organisaatiokäyttäjä”). Tässä tapauksessa hyväksyt, että rekisteröitymisen yhteydessä antamiasi henkilötietoja ja lukemisaktiivisuuttasi voidaan esittää osana organisaatioille toimitettavia raportteja. Samoin hyväksyt, että sinut lisätään automaattisesti uutiskirjeiden vastaanottajaksi. Voit halutessasi peruuttaa uutiskirjeen klikkaamalla kunkin uutiskirjeen alatunnisteesta löytyvää linkkiä.

Ilmaiskäyttö

MustRead-palvelun voi saada tietyissä tapauksissa myös maksutta käyttöönsä. Mikäli olet saanut palvelun maksutta käyttöösi, käyttäjäroolisi on Ilmaiskäyttäjä (”Ilmaiskäyttäjä”). Tässä tapauksessa hyväksyt, että sinut lisätään automaattisesti uutiskirjeiden vastaanottajaksi. Voit halutessasi peruuttaa uutiskirjeen klikkaamalla uutiskirjeen alatunnisteesta löytyvää linkkiä.

MustRead-palvelu

 • MustRead-palvelun käyttö edellyttää verkkoyhteyttä ja joko verkkoselainta tai MustRead-mobiiliapplikaatiota.
 • Sinun täytyy olla vähintään 16-vuotias voidaksesi liittyä MustRead-palvelun jäseneksi.
 • MustRead-palvelu ja mikä tahansa palvelun kautta luettava sisältö on tarkoitettu vain sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Yhteistunnuksen luominen usealle käyttäjälle on kielletty. Käyttäjätunnusta ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Myönnämme sinulle MustRead-tilauksen ajaksi rajoitetun, ei-yksinomaisen, ei-siirtokelpoisen lisenssin eli käyttöoikeuden MustRead-palveluun käyttöön ja MustRead-sisällön lukemiseen. Edellä mainittua rajoitettua lisenssiä lukuun ottamatta mitään oikeutta, omistusoikeutta tai etua ei siirretä sinulle.
 • Toinen Aatos päivittää palvelua ja sen sisältöä säännöllisesti. Lisäksi testaamme jatkuvasti palvelumme eri osa-alueita.
 • Tilaamalla palvelun hyväksyt, että käytät MustRead-palvelua, mukaan lukien kaikki siihen liittyvät ominaisuudet ja toiminnallisuudet, kaikkien soveltuvien lakien, sääntöjen ja määräysten mukaisesti sekä muiden palvelun käyttöön tai sisältöön kohdistuvien rajoitusten mukaisesti.
 • Tilaamalla palvelun sitoudut siihen, että et käytä MustRead-sisältöä muulla tavalla kuin näissä käyttöehdoissa on nimenomaisesti kuvattu.
 • Tilaamalla palvelun sitoudut myös siihen, että et estä MustRead-palvelun sisällön suojauksia etkä käytä mitään automaattista tapaa päästäksesi MustRead-palveluun. Saatamme estää tai rajoittaa palvelun käyttöäsi, jos rikot näitä käyttöehtoja tai käytät palvelua laittomasti tai vilpillisesti.
 • Tilaamalla palvelun hyväksyt että Toinen Aatos käyttää palvelussa evästeitä varmistaakseen palvelun toimivuuden ja saadakseen tietoja palvelun käytöstä ja selailusta.
 • Toinen Aatos vastaa MustRead-palvelun toimituksellisen sisällön lainmukaisuudesta ja pyrkii mahdollisimman korkeatasoiseen palveluun. Tämä ei takaa palvelun tai sen osien oikeellisuutta tai toimintavarmuutta. Toisella Aatoksella ei ole vastuuta välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat palvelun toimimattomuudesta, saavuttamattomuudesta tai virheellisestä sisällöstä.
 • Toisella Aatoksella on oikeus lisätä, muuttaa ja poistaa osia palvelusta sekä muuttaa palvelun maksuttomia osioita maksullisiksi. Toisella Aatoksella on oikeus perustellusta syystä lopettaa palvelun tarjoaminen ja ylläpitäminen käyttäjille osittain tai kokonaan.

Tietosuoja

Rekisteröitymällä palveluun hyväksyt että Toinen Aatos saa käsitellä henkilötietojasi näiden ehtojen sekä EU:n tietosuoja-asetuksen ja Suomen kansallisen lainsäädännön määrittämissä rajoissa.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on suostumus (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) artikla 6, kohta 1.a), joka annetaan hyväksymällä nämä käyttöehdot rekisteröitymisen yhteydessä tai jälkikäteen erillisellä hyväksynnällä.

Salasanat ja tilin käyttöoikeus

Kun olet luonut MustRead-tilin, hallitset omia tietojasi. Vain sinulla on käyttöoikeus palveluun. Älä paljasta salasanaa tai maksutietojasi kenellekään. Sinun tulee myös varmistaa että laitteet joilla käytät palvelua, ovat tietoturvallisia. Sinun tulee itse huolehtia siitä että tietosi, jotka on tallennettu palveluun ovat oikeita ja ajan tasalla. Jos tunnistamme että tiedoissa on virheitä tai näyttää siltä että on riski että tiliäsi käyttää joku muu, voimme peruuttaa tai jäädyttää tilisi. Näissä tapauksissa olemme aina yhteydessä sinuun sähköpostitse.

Käyttökatkot

Käyttökatkot ovat mahdollisia huollon, liiallisen kuormituksen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Toinen Aatos ei vastaa mahdollisista käyttökatkojen aiheuttamista katoamisista tai keskeytyksistä palveluun tai sen osaan. Mikäli maksullinen palvelu keskeytyy Toisesta Aatoksesta johtuvasta syystä yli vuorokauden ajaksi, Toinen Aatos pidentää MustRead-palvelun lukuoikeuden voimassaoloa keskeytystä vastaavalla ajalla. Toinen Aatos ei korvaa palvelun käytön keskeytymisestä aiheutuneita kuluja tai haittoja millään muulla tavalla.

Ylivoimainen este

Ylivoimaisen esteen (kuten odottamaton työtaistelu, tulipalo, luonnonkatastrofi, tietoliikennehäiriö, viranomaisen määräys tai muu osapuolista riippumaton ylivoimainen este) eli “force majeure” sattuessa Toinen Aatos vapautuu sopimusvelvoitteistaan. Velvoitteet jatkuvat kohtuullisen ajan esteen poistumisen jälkeen, kunnes velvoitteiden täyttämisen edellytykset pystytään palauttamaan.

Muut ehdot

 • Sovellettava laki. Sopimusten tulkintaan sovelletaan Suomen lakia.
 • Juttuideoita voi jättää palvelun palautelomakkeen kautta. Jättämällä juttuidean hyväksyt, että julkaisija (Toinen Aatos Oy) saa korvauksetta tehdä idean pohjalta parhaaksi katsomansa jutun. Tässä tapauksessa myös kaikki edellä mainitun jutun tekijänoikeudet ovat Toisella Aatoksella.
 • Asiakastuki. Saat yhteyden asiakastukeen käyttämällä verkkosivustolta löytyvää palautelomaketta.
 • Voimassaolo. Jos jonkin ehdon tai joidenkin ehtojen näissä käyttöehdoissa katsotaan olevan pätemätön, laiton tai täytäntöönpanokelvoton, muiden ehtojen päteminen, laillisuus ja täytäntöönpanokelpoisuus eivät muutu tai heikenny ja ne pysyvät täysin voimassa.
 • Käyttöehtojen muutokset. Toinen Aatos pidättää oikeuden aika ajoin muuttaa näitä käyttöehtoja. Käyttäjän tulee hyväksyä uudet käyttöehdot niiden astuttua voimaan, ennen kuin hän pääsee käyttämään palvelua.
 • Toisella Aatoksella on oikeus siirtää Palvelu ja sen ylläpitäminen sekä siihen liittyvät asiakkuudet henkilötietoineen toiselle yritykselle mikäli Palvelun omistussuhteet muuttuvat yritysjärjestelyjen tai -kauppojen johdosta.
 • Palvelu sisältää linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin. Tällaisiin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja.
 • MustReadin mobiili- tai tablettisovelluksiin, jotka ovat saatettu Asiakkaan saataville esimerkiksi Applen App Storen tai Google Playn kautta, sovelletaan näiden käyttöehtojen lisäksi myös kyseisen palveluntarjoajan ehtoja.

Sähköinen viestintä. Lähetämme sinulle tiliisi liittyviä tietoja (esim. salasana- tai maksutapamuutoksia, vahvistusviestejä ja ilmoituksia) vain sähköisessä muodossa, esimerkiksi sähköpostitse rekisteröitymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.