Ruoka ja elintarvikeketju – ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa

11.3.2022
MustRead Ruoka & Juoma -kirjeen aiheena on tällä kertaa ruoan vienti.
Ainakin me itse olemme sitä mieltä, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta, turvallisinta ja antibioottivapainta.
Miksei se sitten käy kaupaksi?
Vastaamassa kiinnostava joukko ihmisiä.
Entinen liikenneministeri (kesk.) ja hallitusammattilainen Anne Berner selvittää parhaillaan maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta mahdollisuuksia kolminkertaistaa elintarvikevienti. Selvitys julkaistaan ensi viikolla. Berner puhuu viennin mahdollisuuksista.
Lihankorvikeyritys Meeatin toimitusjohtaja Mikko Karell kertoo kunnianhimoisista laajenemissuunnitelmistaan. Tuleeko Suomesta kasvilihan mahtimaa?
Luken tutkimuspäällikkö Hanna-Maija Karikallio antaa faktatietoa elintarvikeviennistä ja Food from Finland -vienninedistämisohjelman johtaja Esa Wrang kertoo julkisen sektorin ponnisteluista viennin hyväksi.
Asiaa myös pakotteiden vaikutuksesta.
24.9.2021
Kirje selvittää, voidaanko ihmisiä ohjata syömään terveellisemmin verotuksen avulla.
Kysymykseen auttavat vastaamaan hallitusneuvos Merja Sandell valtiovarainministeriöstä, tutkimusprofessori Tuomas Kosonen Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta VATTista ja SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.
Bonuksena tietenkin jo perinteeksi muodostunut Hessun Juoma & Jaloste -pikatesti.
9.6.2021
Mitä tekee elintarvikevaltuutettu Olli Wikberg? Elintarvikelaki uudistuu ja antaa viranomaisille uusia valtuuksia. Haastattelussa maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm. Blogissa kerrotaan, mistä elintarvikkeiden arvo muodostuu ja miksi tuottaja saa niin pienen osan ruoan hinnasta.
12.3.2021
Huippukokki Henri Alén patistaa ruokainnovaatioihin. Toimittaja vierailee ikkunattomassa bunkkerissa sijaitsevalla maatilalla. Voiko ruoalla tehdä rahaa? Kysymykseen vastaa Nordic Food Tech VC -rahaston Pekka Siivonen-Uotila. Plus asiaa pekonista.