4minread
MustRead
MustRead
  • Etusivu
  • Artikkelit
  • Blogit
  • Uutiskirjeet
  • Keitä me olemme
  • Tilaa MustRead
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tietoa MustReadista
MustRead

Kirjaudu sisään

Selaimesi näyttää olevan yksityisyystilassa, joten Muista minut -toiminnallisuus ei välttämättä toimi.

Tai rekisteröidy ilmaiseksi

Salasana unohtunut?

MustRead

Haku

  • Akatemia
  • Sosiaaliturva
  • Verotus
  • Talouspolitiikka
  • Puolueet
  • Sote
  • Politiikka
  • Työmarkkinat
  • Johtaminen
  • Sopimisen tulevaisuus
  • Eduskuntavaalit 2023
  • Liikenne
  • Rahoitus
  • Talous
  • Ulkopolitiikka
  • Ukrainan sota
  • Helsingin yliopisto
  • Ympäristö
  • Terveys
  • Elintarvikkeet
  • Oikaisu
  • Kirkko
  • Uskonto
  • Nuoret
  • Teknologia
  • Tiede
  • GTK
  • Innovaatiot
  • Bryssel
  • Siirtolaisuus
  • EU
  • Maakunnat
  • Koulutus
  • Viro
  • Energia
  • Vaalit
  • Koronavirus
  • Eduskuntavaalit 2019
  • Digitalisaatio
  • Juridiikka
  • Uusin tutkimus
  • Tasa-arvo
  • Osuustoiminta
  • Varhaiskasvatus
  • Oppiminen
  • Ikääntyminen
  • Kulttuuri
  • Oulu
  • Jyväskylän yliopisto
  • Yleinen
  • Urheilu
  • Tutkittua tietoa
  • Kaupungistuminen
  • Vaasan yliopisto
  • Turun yliopisto
  • Tampereen yliopisto
  • Oulun yliopisto
  • Tilastoherätys
  • Yhden miehen oppositio
  • Kolme pointtia
  • Podcast
  • Urheilubisnes
  • Totuuspalsta
  • Päivystävä dosentti
  • Myytinmurtaja
  • Kapitalismi
  • Pääoma
  • Päättäjän työ
  • Toimivat asuntomarkkinat
  • Tämä toimii!
  • Ylös kanveesista
  • MustRead Executive
  • Kirjasuositus
  • Katso kaikki

Ruoka ja elintarvikeketju – ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa

Ruoka & Juoma #8 Turvepellot ja ruokavalio – ruokaketjun päästöjen kipukohdat

13.12.2022

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) jumiutti alan toimijoiden huolella valmisteleman ilmastoruokaohjelman. Tarkoittaako tämä, että ruokaketjun ilmastopäästöjen vähentäminen on toivoton tehtävä? Ja tarkoittaako kestävä ruokaketju sitä, että kaikkien pitää ryhtyä vegaaneiksi?
Ei sentään, arvioivat tässä uutiskirjeessä MTK:n Päivi Nerg, Suomen ympäristökeskuksen Minna Kaljonen ja Valion Juha Nousiainen.
Kirjeestä selviää myös, minkä raaka-aineen käyttöä lisäämällä meidän kaikkien on helppo muuttaa ruokavaliota nykyistä kestävämmäksi – se löytyy usein myös joulupöydästä.

Ruoka & Juoma #7 Energiakriisi

22.9.2022

Energiakriisi iskee yhteiskunnan joka kolkkaan, eikä ruokasektori ole poikkeus. Kriisin vaikutusta tarkastellaan elintarvikeketjun eri osissa – maataloudessa, teollisuudessa ja kaupassa.

Tähän aiheeseen meitä johdattavat S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Valion yhteiskuntasuhdejohtaja Anna-Kaisa Auvinen ja Reinu Econ -konsulttitoimiston perustaja, maatalousekonomisti Kyösti Arovuori.

Ruoka & Juoma #6 Loppuuko ruoka?

14.6.2022

Venäjän hyökkäys on ajanut maailman ruokakriisiin. Tämän kertainen kirjeen aihe – ruokaturva – on siksi valitettavan ajankohtainen.

Suomessakin ruoan hinnat nousevat rakettimaisesti.

Loppuuko ruoka maailmasta? Entä Suomesta?

Aiheesta puhumassa Suomen parhaat asiantuntijat: E2:n Kaisa Karttunen, Luken Jyrki Niemi ja Suomen Lähetysseuran Elina Lehikoinen.

Kalan hinta on noussut vielä nopeammin kuin muiden elintarvikkeiden. Kirjeessä kysytään Kalaneuvos Oy:n Toni Hukkaselta, mistä on kysymys.

Ruoka & Juoma #5 Anne Berner elintarvikevientiä kolminkertaistamassa

11.3.2022

MustRead Ruoka & Juoma -kirjeen aiheena on tällä kertaa ruoan vienti.

Ainakin me itse olemme sitä mieltä, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta, turvallisinta ja antibioottivapainta.

Miksei se sitten käy kaupaksi?

Vastaamassa kiinnostava joukko ihmisiä.

Entinen liikenneministeri (kesk.) ja hallitusammattilainen Anne Berner selvittää parhaillaan maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta mahdollisuuksia kolminkertaistaa elintarvikevienti. Selvitys julkaistaan ensi viikolla. Berner puhuu viennin mahdollisuuksista.

Lihankorvikeyritys Meeatin toimitusjohtaja Mikko Karell kertoo kunnianhimoisista laajenemissuunnitelmistaan. Tuleeko Suomesta kasvilihan mahtimaa?

Luken tutkimuspäällikkö Hanna-Maija Karikallio antaa faktatietoa elintarvikeviennistä ja Food from Finland -vienninedistämisohjelman johtaja Esa Wrang kertoo julkisen sektorin ponnisteluista viennin hyväksi.

Asiaa myös pakotteiden vaikutuksesta.

Ruoka & Juoma #3 Sokeri, rasva ja suola verolle?

24.9.2021

Kirje selvittää, voidaanko ihmisiä ohjata syömään terveellisemmin verotuksen avulla.

Kysymykseen auttavat vastaamaan hallitusneuvos Merja Sandell valtiovarainministeriöstä, tutkimusprofessori Tuomas Kosonen Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta VATTista ja SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

Bonuksena tietenkin jo perinteeksi muodostunut Hessun Juoma & Jaloste -pikatesti.

Ruoka & Juoma #2 Elintarvikealan sääntely kiristyy

9.6.2021

Mitä tekee elintarvikevaltuutettu Olli Wikberg? Elintarvikelaki uudistuu ja antaa viranomaisille uusia valtuuksia. Haastattelussa maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm. Blogissa kerrotaan, mistä elintarvikkeiden arvo muodostuu ja miksi tuottaja saa niin pienen osan ruoan hinnasta.

Ruoka & Juoma #1 Huippukokki Henri Alénin teesit ruokainnovaatioille

12.3.2021

Huippukokki Henri Alén patistaa ruokainnovaatioihin. Toimittaja vierailee ikkunattomassa bunkkerissa sijaitsevalla maatilalla. Voiko ruoalla tehdä rahaa? Kysymykseen vastaa Nordic Food Tech VC -rahaston Pekka Siivonen-Uotila. Plus asiaa pekonista.

  • Akatemia
  • Sosiaaliturva
  • Verotus
  • Talouspolitiikka
  • Puolueet
  • Sote
  • Politiikka
  • Työmarkkinat
  • Johtaminen
  • Sopimisen tulevaisuus
  • Eduskuntavaalit 2023
  • Liikenne
  • Rahoitus
  • Talous
  • Ulkopolitiikka
  • Ukrainan sota
  • Helsingin yliopisto
  • Ympäristö
  • Terveys
  • Elintarvikkeet
  • Oikaisu
  • Kirkko
  • Uskonto
  • Nuoret
  • Teknologia
  • Tiede
  • GTK
  • Innovaatiot
  • Bryssel
  • Siirtolaisuus
  • EU
  • Maakunnat
  • Koulutus
  • Viro
  • Energia
  • Vaalit
  • Koronavirus
  • Eduskuntavaalit 2019
  • Digitalisaatio
  • Juridiikka
  • Uusin tutkimus
  • Tasa-arvo
  • Osuustoiminta
  • Varhaiskasvatus
  • Oppiminen
  • Ikääntyminen
  • Kulttuuri
  • Oulu
  • Jyväskylän yliopisto
  • Yleinen
  • Urheilu
  • Tutkittua tietoa
  • Kaupungistuminen
  • Vaasan yliopisto
  • Turun yliopisto
  • Tampereen yliopisto
  • Oulun yliopisto
  • Tilastoherätys
  • Yhden miehen oppositio
  • Kolme pointtia
  • Podcast
  • Urheilubisnes
  • Totuuspalsta
  • Päivystävä dosentti
  • Myytinmurtaja
  • Kapitalismi
  • Pääoma
  • Päättäjän työ
  • Toimivat asuntomarkkinat
  • Tämä toimii!
  • Ylös kanveesista
  • MustRead Executive
  • Kirjasuositus
  • Katso kaikki
MustRead
  • Etusivu
  • Artikkelit
  • Blogit
  • Uutiskirjeet
  • Keitä me olemme
  • Tilaa MustRead
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tietoa MustReadista
Palaute Tilaus- ja käyttöehdot Rekisteri- ja tietosuojaseloste Mobiiliapplikaatio Briefly in English Tietoa meistä
Vastuullista journalismia
Twitter Facebook

© Toinen Aatos 2017–2023

© Toinen Aatos 2023