4minread
MustRead
MustRead
  • Etusivu
  • Artikkelit
  • Blogit
  • Uutiskirjeet
  • Keitä me olemme
  • Tilaa MustRead
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tietoa MustReadista
MustRead

Kirjaudu sisään

Selaimesi näyttää olevan yksityisyystilassa, joten Muista minut -toiminnallisuus ei välttämättä toimi.

Tai rekisteröidy ilmaiseksi

Salasana unohtunut?

MustRead

Haku

  • Akatemia
  • Talouspolitiikka
  • Sosiaaliturva
  • Koulutus
  • Varhaiskasvatus
  • Viro
  • Ukrainan sota
  • Ulkopolitiikka
  • Politiikka
  • Talous
  • Työmarkkinat
  • Ihmisoikeudet
  • Uskonto
  • Kirkko
  • Ympäristö
  • Oikaisu
  • Puolueet
  • Sopimisen tulevaisuus
  • Energia
  • Kulttuuri
  • Tasa-arvo
  • EU
  • Vaalit
  • Verotus
  • Terveys
  • Tiede
  • Mielenterveys
  • Bryssel
  • Nuoret
  • Suot
  • Siirtolaisuus
  • Innovaatiot
  • Teknologia
  • Hallitusneuvottelut
  • Työelämä
  • Analyysi
  • Digitalisaatio
  • Johtaminen
  • Sote
  • Eduskuntavaalit 2023
  • Ikääntyminen
  • Tilastoherätys
  • Elintarvikkeet
  • Kansainvälinen oikeus
  • Oppiminen
  • Kolme pointtia
  • Juridiikka
  • Rahoitus
  • Koronavirus
  • Liikenne
  • Maakunnat
  • Eduskuntavaalit 2019
  • Uusin tutkimus
  • Osuustoiminta
  • Oulu
  • Yleinen
  • Urheilu
  • Tutkittua tietoa
  • Kaupungistuminen
  • Yhden miehen oppositio
  • Podcast
  • Urheilubisnes
  • Totuuspalsta
  • Päivystävä dosentti
  • Myytinmurtaja
  • Kapitalismi
  • Pääoma
  • Päättäjän työ
  • Toimivat asuntomarkkinat
  • Tämä toimii!
  • Ylös kanveesista
  • MustRead Executive
  • Kirjasuositus
  • Katso kaikki
Ruoka & Juoma

MustRead Ruoka & Juoma: Kannattaako luomu?

Heidi Hammarsten21.6.2023 9:55

Suomella on paljon valtteja, kun pitää tuottaa puhdasta ruokaa. Maailman kriisit ovat kuitenkin herättäneet siihen, että elintarviketuotanto on vahvasti riippuvainen tuontipanoksista, kuten lannoitteista.

Luomutuotanto voi parhaimmillaan vahvistaa huoltovarmuutta, vauhdittaa elintarvikevientiä, tehdä viljelijän työstä kannattavampaa ja tukea myös ilmasto- ja monimuotoisuustavoitteiden saavuttamisessa. Miksi se ei siis kasva paljon nykyistä reippaammin?

Asiaa pohtivat uutiskirjeessä Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen, Helsingin Mylly Oy:n kaupallinen johtaja Jarkko Tuomola ja luomuviljelijä Mikko Laitila.

  • Akatemia
  • Talouspolitiikka
  • Sosiaaliturva
  • Koulutus
  • Varhaiskasvatus
  • Viro
  • Ukrainan sota
  • Ulkopolitiikka
  • Politiikka
  • Talous
  • Työmarkkinat
  • Ihmisoikeudet
  • Uskonto
  • Kirkko
  • Ympäristö
  • Oikaisu
  • Puolueet
  • Sopimisen tulevaisuus
  • Energia
  • Kulttuuri
  • Tasa-arvo
  • EU
  • Vaalit
  • Verotus
  • Terveys
  • Tiede
  • Mielenterveys
  • Bryssel
  • Nuoret
  • Suot
  • Siirtolaisuus
  • Innovaatiot
  • Teknologia
  • Hallitusneuvottelut
  • Työelämä
  • Analyysi
  • Digitalisaatio
  • Johtaminen
  • Sote
  • Eduskuntavaalit 2023
  • Ikääntyminen
  • Tilastoherätys
  • Elintarvikkeet
  • Kansainvälinen oikeus
  • Oppiminen
  • Kolme pointtia
  • Juridiikka
  • Rahoitus
  • Koronavirus
  • Liikenne
  • Maakunnat
  • Eduskuntavaalit 2019
  • Uusin tutkimus
  • Osuustoiminta
  • Oulu
  • Yleinen
  • Urheilu
  • Tutkittua tietoa
  • Kaupungistuminen
  • Yhden miehen oppositio
  • Podcast
  • Urheilubisnes
  • Totuuspalsta
  • Päivystävä dosentti
  • Myytinmurtaja
  • Kapitalismi
  • Pääoma
  • Päättäjän työ
  • Toimivat asuntomarkkinat
  • Tämä toimii!
  • Ylös kanveesista
  • MustRead Executive
  • Kirjasuositus
  • Katso kaikki
MustRead
  • Etusivu
  • Artikkelit
  • Blogit
  • Uutiskirjeet
  • Keitä me olemme
  • Tilaa MustRead
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tietoa MustReadista
Palaute Tilaus- ja käyttöehdot Rekisteri- ja tietosuojaseloste Mobiiliapplikaatio Briefly in English Tietoa meistä
Vastuullista journalismia
Twitter Facebook

© Toinen Aatos 2017–2023

© Toinen Aatos 2023