MustRead perusti uuden uutiskirjemedian – Juha Ruonala nimitetty MustRead Energyn päätoimittajaksi

MustReadissa panostetaan nyt vahvasti uutiskirjeformaattiin. Uusin aluevaltaus on MustRead Energy, joka on energia-alaa käsittelevä journalistinen uutiskirje. Se avaa energia-alan teemoja tiiviissä ja helposti omaksuttavassa muodossa.

MustRead
"Kun muualla voivotellaan median murrosta, MustReadissa media nähdään kasvualana. Formaattina uutiskirje on äärimmäisen kiehtova. Tekijälle se on vaativa, mutta lukijalle toivon mukaan helppo ja hyödyllinen", sanoo MustRead Energyn päätoimittaja Juha Ruonala. Kuva: MustRead

Yhteiskunnallinen verkkomedia MustRead laajentaa uutiskirjeperhettään. Viimeisin aluevaltaus on tänään aloittava MustRead Energy, joka on energia-alaa käsittelevä journalistinen uutiskirje. Se lähetetään kerran kuukaudessa sähköpostilla valikoidulle päättäjäkohderyhmälle. MustRead Energyn päätoimittajaksi on nimitetty kokenut talousjournalisti Juha Ruonala.

”MustRead Energy on uutiskirjeformaatilla toteutettava media, joka keskittyy energia-asioihin. Energiamaailmassa tapahtuu paljon, ja se koskettaa kaikkia yrityksiä. Jokaisessa uutiskirjeessä on yksi teema, joka on merkityksellinen. Uutiskirjeessä teema avataan tiiviissä ja helposti omaksuttavassa muodossa”, kertoo Juha Ruonala.

MustRead Energy suunnataan MustReadin päättäjälukijoille ja yritysjohtajille sekä energia-alan johtotehtävissä työskenteleville. Julkaisun kohderyhmä on noin 8 000 henkilön suuruinen.

Ensimmäisen, 16. syyskuuta 2020 ilmestyvän MustRead Energyn teema on tuulivoima.

”Tuulivoima on avainasemassa Suomen energiakäänteessä, joka on tehtävä, jotta hiilineutraalisuus saavutetaan vuonna 2035 kuten on päätetty. Tarvitaan monta muutakin muutosta, mutta tuulivoiman rooli on tässä ratkaiseva”, Ruonala kuvaa.

Jokaisella MustRead Energy -uutiskirjeellä on yhteistyökumppani, jonka kaupallinen sisältö on mukana kirjeessä. Yhteistyökumppanin kaupallinen sisältö on erotettu journalistisesta sisällöstä Journalistin ohjeiden mukaisesti. Ensimmäisenä MustRead Energyn yhteistyökumppanina aloittaa sähköverkkoyhtiö Fingrid.

Juha Ruonala on tehnyt pitkän uran suomalaisessa talousmediassa, muun muassa Kauppalehdessä, jossa hän oli päällikkötehtävissä mukana perustamassa lauantailehti Pressoa. Ruonala on työskennellyt myös Iltalehdessä ja Uudessa Suomessa sekä tehnyt töitä Arvopaperille ja Talouselämälle.

MustRead Energy on yhteiskunnallisille päättäjille suunnatun, vuonna 2017 perustetun MustReadin sisarjulkaisu. Mediayhtiössä työskentelee 12 henkilöä. Pidempiä juttuja julkaisevan ”classic”-MustRead-verkkojulkaisun lisäksi MustRead julkaisee myös toista uutiskirjemediaa, yritysjohtajille suunnattua MustRead Executivea

MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä korostaa, että MustRead on kasvuyhtiö. Suunta on koronasta huolimatta koko ajan kohti uusia lähtöjä. Hän pitää uutiskirjettä erittäin lupaavana mediaformaattina. MustRead Energyn ja MustRead Executiven lisäksi yhtiöllä on putkessa muitakin vastaavan tyyppisiä avauksia.

”MustReadin uutiskirjeet ovat erilaisia kuin muut uutiskirjeet. Ne ovat poikkeavia, koska ne ovat medioita itsessään. Kaikki sisältö on luettavissa suoraan uutiskirjeestä yhdellä klikkauksella muutamassa minuutissa. Kohderyhmä on tarkkaan fokusoitu. Myös kirjeiden sisältö on tarkkaan fokusoitu. Jokainen uutiskirje perkaa yhtä teemaa tyvestä latvaan”, kuvaa Lämsä.

Laadukas energia-alan uutiskirje MustRead Energy on sekä Lämsän että päätoimittaja Ruonalan mukaan tarpeellinen jokaiselle Suomen päättäjälle.

”Energia vaikuttaa jokaisen ihmisen, organisaation ja yrityksen toimintaan, toimivatpa ne millä alalla hyvänsä. Kyseessä on yhteiskunnan verisuonisto. Päättäjän on hyvä tietää mitä energia-alalla tapahtuu”, sanoo Ruonala.

Ruonala lähtee innostuneena mukaan MustReadin toimitukseen.

”Kun muualla voivotellaan median murrosta, MustReadissa media nähdään kasvualana. Tykkään MustReadin raikkaasti erilaisesta ajattelutavasta. Formaattina uutiskirje on äärimmäisen kiehtova. Tekijälle se on vaativa, mutta lukijalle toivon mukaan helppo ja hyödyllinen.”

Kaikki MustReadin kirjautuneet lukijat ovat automaattisesti myös MustRead Energy -uutiskirjeen saajien listalla.

Digitaalisen yhteiskunnan toimivuus on monimutkaisen verkoston käsissä – “huoltovarmuusjoukot” ja skenaariotyö toisivat ketteryyttä häiriötilanteisiin

Ict-alan huoltovarmuus lepää osaamisen varassa. Selkeät sopimussuhteet, oikea osaaminen ja sujuvat hankintamekanismit mahdollistaisivat tehokkaan reagoinnin poikkeustilanteissa. “Tarvittaisiin vielä parempaa ymmärrystä palveluista. Millaisista komponenteista ne koostuvat ja millaista osaamista niiden ylläpito vaatii", toteaa johtaja Lauri Helenius Solitalta.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti