“Kulttuuri on paljon muutakin kuin luksusta!” – MustRead starttaa uuden 4minread Kulttuuri -sähköpostimedian

4minread Kulttuuri on MustReadin uusin sähköpostimedia, joka on luettavissa muutamassa minuutissa suoraan sähköpostista. Joka toinen kuukausi ilmestyvä 4minread Kulttuuri käsittelee kulttuuria yhteiskunnallisena, poliittisena ja taloudellisena ilmiönä sekä liiketoimintana.  

MustRead
Oulussa asuva Heli Koppelo on 4minread Kulttuuri -sähköpostimedian päätoimittaja. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri on paljon muutakin kuin luksusta”, sanoo 4minread Kulttuuri -sähköpostimedian päätoimittaja Heli Koppelo. “Se ei ole mikään arjesta irrallinen ilmiö vaan koskettaa jokaista kansalaista tavalla tai toisella päivittäin.” 

Kun puhutaan kulttuurista, ajatellaan herkästi vaikkapa oopperaa tai muuta korkeakulttuuria muistamatta, että ihan tavalliset kulttuuripalvelut – kuten kirjat, näyttelyt, julkiset taideteokset tai festarit – antavat miltei kaikille suomalaisille sisältöä elämään. 

“Me haluamme tarkastella kulttuuria kiinteänä osana yhteiskuntaa”, määrittää MustReadin päätoimittaja Erkka Railo.  

MustReadin uusin 4minread Kulttuuri -sähköpostimedia käsittelee kulttuuria monipuolisesti yhteiskunnallisena, poliittisena ja taloudellisena ilmiönä. 

Lisäksi kulttuuri on merkittävä bisnes ja vientituote.  

“Kulttuuri työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomen ja tuottaa taloudellista hyötyä meille kaikille. Me kerromme kulttuurista myös elinkeinona ja liiketoimintana”, Railo sanoo. 

Kokenut toimittaja kippariksi

Heli Koppelo on filosofian maisteri ja pitkän linjan journalisti, joka on toiminut MustReadin Oulun-kirjeenvaihtajana ja MustRead Hyvinvointi -uutiskirjeen päätoimittajana.

Koppelolla on yli 25 vuoden työkokemus media- ja kustannusalalta, ja hän on myös itse kirjoittanut kirjoja, kuten suomalaista saunakulttuuria käsitelleen Naisten saunakirjan. Kulttuurista hän on kirjoittanut MustReadin lisäksi muun muassa Ilta-Sanomissa.

“Suomalaiset tunnetusti arvostavat kulttuuripalveluja, mutta kulttuuripolitiikkaan liittyvää keskustelua käydään usein mielikuviin ja omaan arkikokemukseen, ei niinkään tutkittuun tietoon perustuen”, Koppelo sanoo.

Ensimmäinen kirje käsittelee suomalaista kulttuuripolitiikkaa ja kulttuurin rahoituksen tilaa. Eduskuntavaalien alla aihe on mitä ajankohtaisin.

”Kulttuurissa riittää tasoja ja kiinnostavia näkökulmia niin näin vaalien alla kuin niiden välilläkin”, toteaa päätoimittaja Koppelo.  

Kulttuurista pitää puhua enemmän

4minread Kulttuuri -sähköpostimedian on taloudellisesti mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus (Taike). Taikella ei ole MustReadin juttuihin journalistista päätösvaltaa.

Taike vastaa osaltaan sähköpostimedian laatimisen ja julkaisemisen aiheuttamista kuluista, mutta ei puutu kirjeiden sisältöön. Taiken kanssa on sovittu laajasta kattoteemasta eli kulttuurista yhteiskunnallisena ilmiönä. 

Taiken johtaja Paula Tuovinen uskoo, että yhteistyö MustReadin kanssa monipuolistaa suomalaista julkista keskustelua kulttuurista.

”Yhteiskunnallinen keskustelu kaipaa punnitumpaa ja syvällisempää journalismia taiteesta ja kulttuurista”, Tuovinen sanoo. 

 

Ensimmäinen 4minread Kulttuuri -sähköpostimedia lähetettiin MustReadin lukijoille 28. maaliskuuta.

 

Kiinnostuitko uudesta 4minread Kulttuuri -sähköpostimediasta? Tilaa se täältä

 

 

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti