”Ikääntyminen on tärkeä megatrendi” – MustRead käynnisti teemaprojektin ikääntymisestä ulkopuolisella rahoituksella

MustReadin uusimmassa teemaprojektissa media tuottaa journalistisia juttuja ikääntymisen yhteiskunnallisista vaikutuksista. Lahjoittajana toimii Vanhustyön keskusliitto. VAPAA LUKUOIKEUS

MustRead
MustReadissa ilmestyy tulevana talvena juttuja ikääntymisestä. Kuva: Berndt Scray (Public Domain)

Ikääntyminen on tärkeä megatrendi, joka koskettaa Suomea erityisen vahvasti. Yhteiskunnallisessa keskustelussa aihepiiri esiintyy kuitenkin usein yksipuolisesti ja ongelmalähtöisesti. Hyvä esimerkki on, että puhutaan pelkästään ikääntymisen aiheuttamista kustannuksista”, sanoo MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen.

Tiedon lisäämiseksi ja julkisen keskustelun monipuolistamiseksi MustRead on aloittanut journalistisen teemaprojektin, jossa toimitus tuottaa juttuja ikääntymisen yhteiskunnallisista vaikutuksista. Projekti toteutetaan ulkopuolisella rahoituksella siten, että lahjoittajana toimii Vanhustyön keskusliitto.

Lahjoittajan ansiota on, että ikääntymistä käsitellään MustReadin jutuissa säännöllisin väliajoin noin kerran kuussa. Lahjoittajalla ei kuitenkaan ole valtaa päättää yksittäisten juttujen aiheita eikä näkökulmia, vaan journalistinen päätösvalta sisällöistä on MustReadilla.

”Ikäkysymykset ovat erityisen ajankohtaisia juuri nyt, kun hallitus valmistelee kansallista ikästrategiaa ja vanhuspalvelulain uudistusta”, kommentoi päätoimittaja Moilanen.

MustReadin ikääntymistä käsittelevissä jutuissa tavoitteena on avartaa näkökulmia ja osoittaa, että ikääntyminen on myös mahdollisuus, kun se nähdään tarpeeksi laajasti sekä otetaan huomioon ajoissa ja oikeissa paikoissa. 

”Projektin jutuissa nostetaan esiin monipuolisesti alaa tuntevia tahoja, kuten järjestökenttää ja kuntien ääntä”, lupaa Moilanen.

Ikääntyminen-teemaprojektin arvioitu kesto on huhtikuulle 2020. Teemajutut löytyvät MustReadin sivuilta saman nimisen teeman alta. Teeman ensimmäinen juttu käsittelee hoitajamitoitusta ja se on maksutta luettavissa (vapaa lukuoikeus).

Lisää aiheesta:

”Ei voi ajatella, että hoitajat ilmaantuvat jostain uudenvuoden yönä” – vanhusten hoitajamitoitus ei toteudu 2020, vaan vasta siirtymäajan jälkeen

MustReadin eettiset ohjeet

MustRead aloitti journalistisen teemaprojektin työelämän tasa-arvosta – lahjoittajina laaja kirjo työmarkkinatoimijoita

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti