MustRead Energy on energia-alaa käsittelevä journalistinen uutiskirje. Se lähetetään kerran kuukaudessa sähköpostilla valikoidulle päättäjäkohderyhmälle. MustRead Energyn päätoimittaja on Juha Ruonala.

MustRead Energy on suunnattu MustReadin päättäjälukijoille ja yritysjohtajille sekä energia-alan johtotehtävissä työskenteleville. Julkaisun kohderyhmä on noin 7 000 henkilön suuruinen.


Juha Ruonala on tehnyt pitkän uran talousmediassa. Kauppalehdessä hän oli useissa päällikkötehtävissä, muun muassa perustamassa lauantailehti Pressoa. Ruonala on työskennellyt myös Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä sekä tehnyt töitä Talouselämälle ja Arvopaperille.

Koulutukseltaan Ruonala on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan viestintä. Sivuaineina hän on lukenut valtio-oppia ja sosiologiaa.

Ruonalan vapaa-ajan harrastuksia ovat kalastus, klassikkoelokuvat ja nikkarointi.

 

Ideoita, palautetta, juttuvinkkejä? Lähetä viesti

Organisaatiotilaukset ja kaupallinen yhteistyö: Ari Lämsä


Ilmestyneiden uutiskirjeiden aiheet

#10 Lämpö talteen maan alle

16.6.2021

Suomeen on rakenteilla useita valtavia maanalaisia lämpövarastoja. Aalto-yliopiston Sanna Syri, Vantaan Energian Jukka Toivonen ja Vaasan Sähkön Stefan Damlin kertovat, mikä on niiden tehtävä energiajärjestelmässä.

#9 Energiaa maan uumenista

12.5.2021

Minkälaisia ovat suuren kokoluokan geotermiset energiaratkaisut ja mikä on niiden tulevaisuus? Kysymykseen vastaavat ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.), Aalto-yliopiston Peter Lund, Vantaan Energian Jukka Toivonen ja St1:n Matti Pentti.

#8 Voimala jota ei ole

12.4.2021

Mitä ovat virtuaalivoimalat ja mihin niitä tarvitaan? Tähän kysymykseen vastaavat Aalto-yliopiston professori Sanna Syri, Siemensin toimitusjohtaja Janne Öhman, Vibecon toimitusjohtaja Veikka Pirhonen ja Fortumin johtaja Janne Happonen.

#7 Ydinvoimaa minikoossa

10.3.2021

Ydinvoimala voi olla myös pieni ja ketterästi moduuleista koottava. VTT:n Antti Vasara, LUTin Juhani Hyvärinen, Fortumin Antti Rantakaulio ja kansanedustaja Atte Harjanne (vihr) avaavat, mitä pienet ydinvoimalat SMR:t ovat ja mihin niitä voitaisiin käyttää.

#6 Energian kiertotalous

17.2.2021

Kiertotalous on muotisana, mutta mitä mahdollisuuksia se avaa energiantuotannossa? Sen kertovat tässä kirjeessä kansanedustaja Kai Mykkänen, Sitran Mari Pantsar, Energiateollisuuden Jari Kostama ja Vatajankosken Sähkön Pekka Passi.

#5 Vetybuumi

27.1.2020

Vetytalous tulee kuin juna – ja se on juna josta ei kannata myöhästyä. Miten Suomi pärjää vetytaloudessa – mitkä ovat vahvuutemme ja millaista liiketoimintaa vety voisi poikia? Sen kertovat elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), Wärtsilän Matti Rautkivi, Nesteen Outi Ervasti ja LUT-yliopiston Jero Ahola.

#4 Polttoainetta vedestä ja ilmasta

16.12.2020

Power-to-x on energiamaailman kuumimpia sanoja. Mistä siinä on kyse? Sen avaavat Q Powerin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin, LUT-yliopiston professori Jero Ahola ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.

#3 Mikä korvaa hiilen ja turpeen?

18.11.2020

Joka toinen suomalainen asunto lämpenee kaukolämmöllä. Suuri osa kaukolämmöstä tuotetaan yhä fossiilisilla polttoaineilla, joista pitäisi päästä eroon. Aalto-yliopiston professori Armi Temmes, Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara, Oulun Energian liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala ja St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen kertovat, miten tämä onnistuu.

#2 Autostasi tulee sähkövarasto – tätä on sektori-integraatio

14.10.2020

Sektori-integraatiolla tarkoitetaan eri energiasektoreiden kytkemistä yhteen älykkääksi energiajärjestelmäksi. Mitä se käytännössä on, kertovat St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, LUT-yliopiston energiamarkkinoiden apulaisprofessori Samuli Honkapuro, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

#1 Tuulivoima – tukisyöpöstä tuli energiakäänteen mahdollistaja

18.9.2020

Suomen pitää ilmastotavoitteensa saavuttaakseen tehdä energiakäänne, ja tuulivoima on käänteessä avainasemassa. Aiheeseen pureutuvat Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola, LUT-yliopiston uusiutuvien energiajärjestelmien professori Esa Vakkilainen ja Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala.