MustReadin historian ensimmäinen harjoittelija saapui suoraan New Yorkista – Essi Lehto vahvistaa toimitusta heinäkuussa

“MustReadissa viehätti tapa tehdä asioita eri tavalla”, Essi Lehto sanoo.

MustRead
Essi Lehto opiskeli digitaalista journalismia New York Universityssä Helsingin Sanomain säätiön stipendiaattina. Stipendiaattikauteen kuului myös osa-aikainen työviikko Suomen pysyvässä YK-edustustossa. Kuva: Sanna Andersson (©)

MustReadin harjoittelijana on aloittanut Essi Lehto.

Lehto opiskelee journalistiikkaa ja viestintää Tampereen yliopistossa ja on kiinnostunut erityisesti journalististen toimitusten mahdollisuuksista hyödyntää uusia teknologioita.

MustReadiin Lehto saapui suoraan New Yorkista, jossa hän opiskeli digitaalista journalismia New York Universityssä Helsingin Sanomain säätiön stipendiaattina. Stipendiaattikauteen kuului myös osa-aikainen työviikko Suomen pysyvässä YK-edustustossa.

“MustReadissa viehätti tapa tehdä asioita eri tavalla ja kokeilla uutta alalla, joka on vuosia jo toiminut hyvin perinteiseen tyyliin”, Lehto sanoo.

Lehto on aiemmin työskennellyt muun muassa Aamulehdessä. New Yorkissa Lehto opiskeli videokuvausta ja -editointia, ohjelmointia, datajournalismia sekä journalistista tuotekehitystä. MustReadissa Lehtoa on kannustettu tuomaan harjoittelun aikana esiin hänen omia näkemyksiään ja uusia ideoita.

“Pystyn hyödyntämään työssäni asioita, joita opin New York Universityssä. Heti kolmantena työpäivänä pääsin juttelemaan uutiskirjeen kehityksestä toimitusjohtaja Ari Lämsän ja teknologiasta vastaavan Tuomas Arokannon kanssa. He olivat kommenteistani ja ehdotuksistani aidosti kiinnostuneita ja uskon keskustelustamme olleen hyötyä tuotekehityksessä.”

Syksyllä kaksi vuotta täyttävän MustReadin harjoittelijahaku herätti keväällä paljon kiinnostusta, ja saapuneiden hakemusten taso oli kova. Hakuprosessi haluttiin pitää mahdollisimman avoimena ja selkeänä, ja kaikille hakijoille tarjottiin myös mahdollisuus saada palautetta hakemuksesta ja CV:stä.

MustReadin harjoittelijan tehtäviin kuuluu pitkälti samoja toimituksellisia töitä kuin muillekin toimituksen jäsenille, muun muassa juttujen ideointia, taustoittamista ja kirjoittamista sekä sosiaalisen median kanavien ylläpitoa. Lehdon ensimmäisessä, viime viikolla julkaistussa jutussa työministeri Timo Harakan (sd.) erityisavustaja Jenni Karjalainen suosittelee päättäjille Jan Storen teosta Euroopan ytimessä (2014).

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Anneli Larmo 16.7.2019 16:07
MustRead! Onneksi olkoon!

Jätä kommentti