MustRead vahvistaa yhteiskunnallisen asiantuntemuksen huipputiimiään – Eeva Kärkkäinen MustReadin politiikan toimittajaksi

Lokakuussa 2017 toimintansa aloittanut yhteiskunnallinen verkkomedia MustRead vahvistaa toimitustaan uudella politiikan huippuosaajalla. MustReadin politiikan toimittajana aloittaa tänään 6. elokuuta 2018 Eeva Kärkkäinen. VAPAA LUKUOIKEUS

Anne Moilanen
"Odotan jo innolla, että pääsen tekemään ensimmäisiä juttuja", kertoo MustReadin politiikan toimittajaksi siirtyvä Eeva Kärkkäinen. Kuva: MustRead

Kärkkäinen on 28-vuotias journalisti, joka on aiemmin työskennellyt politiikan toimittajana keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa. Hän on työskennellyt myös eduskunnassa kansanedustaja Anu Vehviläisen (kesk.) eduskunta-avustajana 2009–2011 Vehviläisen ollessa liikenneministeri.

”Halusin töihin MustReadiin, koska MustRead tekee kunnianhimoista yhteiskunnallista journalismia ja haluaa kirittää tekemään parempia päätöksiä. Minua kiinnostaa päästä tutkimaan yhteiskunnallisia ja poliittisia aiheita syvältä: millaisia ilmiöitä päivänpoliittisten tapahtumien taustalta löytyy”, Eeva Kärkkäinen sanoo.

Eeva Kärkkäinen on valtiotieteiden kandidaatti Uppsalan yliopistosta. Hän viimeistelee maisteriopintojaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän toimii myös Politiikan toimittajat ry:n varapuheenjohtajana.

MustReadiin Eeva Kärkkäinen tuo lisää ymmärrystä puoluepolitiikan sisältä.

”Minulla on pitkä tausta politiikan seuraajana ja toisaalta myöskin politiikan tekijänä eduskunta-avustajuuden ja puoluetoiminnan myötä. Politiikka on minulle intohimo, koska sillä parannetaan maailmaa.”

Media-alan startup MustRead on suomalaisten journalistien, tutkijoiden ja liike-elämän ammattilaisten perustama yhtiö, joka on toiminut nyt vajaat 10 kuukautta.

MustReadissa Kärkkäistä kiinnostaa myös se, että MustRead pyrkii uudistamaan journalismia.

”On ollut huolta siitä, miten journalismille käy valeuutisten ja digitalisaation aikakaudella. Perinteisten medioiden ansaintalogiikka ja lukijasuhteet ovat menneet uusiksi. MustRead osoittaa, että laatujournalismilla on tässäkin ajassa mahdollisuuksia, joita kaikkia ei ole vielä edes löydetty.”

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti