MustRead laajentaa radioon – Anne Moilasen ja Heikki Pursiaisen ”Anne ja Heikki Show” alkaa Radio Helsingissä toukokuussa

”Suomesta on puuttunut sytyttävä yhteiskunnallinen keskusteluohjelma, joka iskee kiinni viikon kiinnostavimpiin aiheisiin suoraan ja siekailematta. Siksi päätimme tehdä sellaisen itse”, sanoo MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen. VAPAA LUKUOIKEUS

MustRead
"Päivänpolitiikan lisäksi käsittelemme myös niin sanottuja ikuisia teemoja: taidetta, kirjallisuutta, tiedettä, rakkautta", suunnittelee ekonomisti Heikki Pursiainen. Pursiainen ja Moilanen kuvattiin Diana-puistossa huhtikuussa. Kuva: Liisa Vääriskoski / Radio Helsinki

Päätoimittaja Anne Moilanen ja hänen kollegansa, MustReadin ekonomisti Heikki Pursiainen aloittavat Radio Helsingissä uuden yhteiskunnallisen keskusteluohjelman. Politiikan ja talouden ajankohtaisia ilmiöitä käsittelevä Anne ja Heikki Show alkaa Radio Helsingissä keskiviikkona 5. toukokuuta. Kyseessä on viikoittainen suora lähetys keskiviikkoisin kello 11–12.

Esittely: Anne ja Heikki Show

Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen ovat parhaat työkaverit, vaikka he ovat intohimoisesti eri mieltä lähes kaikesta. Anne on kiihkeä feministi, Heikki herkkäsieluinen markkinatalousmies.

Annen ja Heikin maailmankuvien törmäyksestä syntyy hauska, mutta syvältä kouraiseva politiikan, yhteiskunnan ja talouden ajankohtaisohjelma.

Ohjelma on osa Radio Helsingin ja MustReadin yhdessä kehittämää uutta cross-media-konseptia.

Kuumia tunteita ja kuumia otteita suorassa lähetyksessä Radio Helsingissä keskiviikkoisin kello 11–12!

Ohjelman voi kuunnella jälkikäteen myös on demandina osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.

MustReadin lukijat saavat linkin ohjelman tuoreimpaan on demand -tallenteeseen myös uudessa MustRead Perjantai -uutiskirjeessä.

Ohjelmakonsepti rahoitetaan kaupallisella yhteistyöllä. Kumppaneita on alkuvaiheessa kaksi, palkansaajakeskusjärjestö Akava ja Ammattiliitto Pro.

”Haluamme olla syvällisiä, mutta kevyitä, ja välttää ainakin kaikkein itsestäänselvempiä näkökulmia. Sovinnaisuus on meille kauhistus. Meidän ohjelmassamme riittää draamaa myös siksi, että olemme Heikin kanssa lähestulkoon kaikesta eri mieltä”, selostaa Moilanen ohjelman konseptia.

Pursiainen kertoo, että ohjelman tavoitteena on käsitellä yhteiskunnallisia ilmiöitä laaja-alaisesti ja yllättävästi.

“Radion tekeminen on ollut haaveeni jo kauan. On erityisen mahtavaa päästä tekemään sitä juuri Radio Helsingissä. Uskon, että Annen ja minun välinen, sanokaamme vaikka luova jännite nostaa panoksia ja tuo ohjelmaan sopivasti vaaran tuntua. Päivänpolitiikan lisäksi käsittelemme myös niin sanottuja ikuisia teemoja: taidetta, kirjallisuutta, tiedettä, rakkautta”, suunnittelee Pursiainen. 

Sekä Moilanen että Pursiainen ovat monille jo ennestään mediasta tuttuja. Moilanen on työskennellyt vuosia Ylellä, jossa hän esiintyi muun muassa Jälkiviisaissa ja Pressiklubissa sekä piti Yle Radio 1:ssä omaa feminististä keskusteluohjelmaa Tulta munille! Nykyisin Moilanen toimii MTV3:n Pöllöraadin vierailevana kommentaattorina.

MustReadissa Moilanen on työskennellyt vuodesta 2017. Hän on yksi MustReadin perustajista ja omistajista, aivan kuten Heikki Pursiainen.

Myös Pursiainen tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, jota on voinut kuulla viikoittain Ylen Jälkipörssi-ohjelmassa sekä radion Kulttuuriykkösessä. Pursiaisen ja toisen ekonomistin Tuukka Saarimaan talousblogi Asiaton lehdistökatsaus herätti huomiota vuosina 2014–2017. Pursiainen on kirjoittanut kirjat Paska Suomi (Tammi 2017) ja Olette kaikki väärässä (Tammi 2019).

Anne Moilanen

”Jos näet tilan, sijoitu keskelle.” 

Anne on MustReadin päätoimittaja ja kiihkeä yhteiskunnallinen keskustelija. Hän on tehnyt pitkän uran journalistina lehdissä, televisiossa ja radiossa. 

Anne on istunut mustan auton takapenkillä ministerin erityisavustajana ja piipahtanut Oxfordissa. Hän rehentelee olevansa kunnollinen vanhanajan feministi. Annen ikimuistoisin radio-ohjelma ennen Anne ja Heikki Show’ta oli legendaarinen Tulta munille! 

Annen lempirunoilija on Sirkka Turkka ja hän tekee erinomaista bouillabaissea. Kaapissaan hänellä on noin 40 paria korkkareita, joista yhdet ovat jalassa.

Twitter: @MoilanenAnne

Instagram: @moilanenanne

Heikki Pursiainen

Heikki on entinen ekonomisti ja sen kuulee. Nykyisin hänen päätyönsä on media-alan startupissa MustReadissa, jonka yksi omistaja hän on. Sitä edeltää monenkirjava ura tutkijana, virkamiehenä ja vapauden edistäjänä. 

Kuten kaikki muutkin vieraantuneet huomiotalouden työläiset Heikki tuottaa sisältöjä, myy sisältöjä ja on sisältö. 

Heikin tämänhetkisenä hankkeena on Twitter-ilmaisun dekonstruointi ja uuden muotokielen kehittäminen sosiaaliseen mediaan.

Hän on myös kirjoittanut kirjoja, kuten asiaan kuuluu.

Twitter: @pursiain

Instagram: @hessupursiain

Pursiaiselle tärkeä vaikuttamisen kanava on sosiaalinen media, jossa hän kommentoi ajankohtaisia asioita vapaalla tyylillään käyttäen erilaisia meemejä, runoja ja videoita. Pursiaisella on Twitterissä yli 21 000 seuraajaa.

Pursiainen pohtii, että twiitti kirjallisena muotona viehättää häntä.

”Twiitti on samaan aikaan äärimmäisen rajoitettu ja äärimmäisen joustava. Twitterissä on myös kiehtovaa, että se on suureksi osaksi suljettu järjestelmä. Twiitit viittaavat lähinnä aiempiin twiitteihin, eivät niinkään ulkoisen maailman tapahtumiin. Henkilöbrändini viestintästrategiassa seuraava vaihe on siirtyä Instagramiin. Seuratkaa minua siellä!”

Moilanen kertoo seuranneensa Pursiaisen toimintaa sosiaalisessa mediassa yllättyneen huvituksen vallassa.

”Heikki on mahtava somepersoona, jonka halu kokeilla uusia asioita ja ilmaisun muotoja ei lakkaa yllättämästä. Heikki on kuin lapsi, joka leikkii. Itse olen somessa konservatiivisempi, vähän tällainen jakkupukufeministi joka kiljahtaa, kun varvas osuu kylmään veteen. Lupaan kuitenkin, että radiossa täältä pesee!” Moilanen nauraa.

Anne ja Heikki Show toimitetaan myös MustReadin lukijoille on demand -sisältönä viikoittaisessa uutiskirjeessä. Uutiskirjeen nimi on MustRead Perjantai ja se lähetetään viikon päätteeksi automaattisesti kaikille MustReadin kirjautuneille lukijoille. 

Ensimmäinen MustRead Perjantai ilmestyy perjantaina 7. toukokuuta, samalla viikolla kun radio-ohjelmakin alkaa.

”Seuratkaa meitä somessa ja lukekaa uutiskirjettämme! Toivomme molemmista paljon palautetta”, sanovat Moilanen ja Pursiainen.

”Ohjelmassamme riittää draamaa myös siksi, että olemme Heikin kanssa lähestulkoon kaikesta eri mieltä”, sanoo Moilanen. Kuva: Liisa Vääriskoski / Radio Helsinki

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti