MustRead Hyvinvointi -sähköpostimedia saa uuden kipparin – Martta Niemiselle aihepiiri on läheinen

MustRead Hyvinvointi käsittelee nimensä mukaisesti hyvinvointi- ja terveysaiheita. Se tarjoaa päättäjille ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia sosiaali- ja terveyspolitiikkaan sekä alan kehitykseen.

MustRead
Pitkän linjan journalisti Martta Nieminen on MustRead Hyvinvoinnin uusi päätoimittaja. Kuva: MustRead / Aaro Kajaste

MustRead Hyvinvointi käsittelee nimensä mukaisesti hyvinvointi- ja terveysaiheita. Se tarjoaa päättäjille ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia sosiaali- ja terveyspolitiikkaan sekä alan kehitykseen.

”Hyvinvointiasiat ovat kaikille ihmisille keskeisiä. Voisi sanoa, että tällä hetkellä jokainen ikäluokka pohtii, mitä sosiaali- ja terveyspalveluissa tulee tapahtumaan lähivuosien aikana.” Näin arvioi pitkän linjan journalisti Martta Nieminen, joka aloittaa MustRead Hyvinvoinnin uutena päätoimittajana.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuus onkin yksi merkittävimmistä seurattavista aihealueista, joihin Nieminen aikoo keskittyä.

”Kuka saa hoitoa ja milloin, mikä on ihmisten vastuu omasta ja läheistensä hyvinvoinnista? Median tehtävä on seurata, mitä esimerkiksi hyvinvointialueilla ja niiden kehityksessä tapahtuu. MustRead tekee sen erityisesti päättäjien näkökulmasta.”

Nieminen on seurannut sote-asioita vuosien ajan niin politiikan ja talouden toimittajana Helsingin Sanomissa kuin Kuntalehden tuottajanakin. Aihealue tuli lähelle myös henkilökohtaisessa elämässä Niemisen oltua iäkkään äitinsä tukena arjessa tämän viimeisinä vuosina.

”Ihmisten elinikä pitenee. Entistä enemmän on niitä työikäisiä, jotka huolehtivat paitsi omista lapsistaan, myös vanhemmistaan tai jopa isovanhemmistaan.”

Seurattavaa riittää

Sote-uudistus ja hyvinvointialueiden synnytyskivut, terveydenhuollon digitalisaatio, väestön ikääntyminen, kustannusten nousu. Hyvinvointi-teeman sisällä riittää tutkittavaa.

”Kaiken lisäksi ensi vuosi on jälleen vaalivuosi. Kunta- ja aluevaalien valmistelut ovat jo käynnissä. Uskoisin, että äänestäjillä on täysi työ pysyä mukana, mistä äänestetään.”

Nieminen näkee, että sähköpostimedia tarjoaa hyvän kanavan käsitellä myös hyvinvointiaiheita. Tavoitteena on esittää kompaktissa muodossa ja selkeästi vaihtoehtoja ja näkymiä tulevaisuuteen.

”Saada siis jonkinlaista tolkkua, mihin suuntaan sosiaali- ja terveyspalvelut Suomessa ovat menossa. Epävarmuus on tällä hetkellä suurta ja kysyntää tulevaisuuden näkymien kirkastamiseen on paljon.”

Nieminen muistuttaa, että sote-uudistus lähti liikkeelle tyytymättömyydestä silloiseen järjestelmään. ”Pitää muistaa, että mikään ei tapahdu hetkessä.”

Ensimmäinen Niemisen toimittama MustRead Hyvinvointi keskittyy hyvinvointialueiden talouteen. MustReadin lukijat ja alan päättäjät saavat julkaisun suoraan sähköpostiinsa torstaina 7. maaliskuuta.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti