Janne Itkonen on MustReadin uusi toimituspäällikkö

Pitkän linjan journalisti Janne Itkonen (VTM) on aloittanut työt MustReadin toimituspäällikkönä 16. marraskuuta.

Erkka Railo

“On mahtavaa päästä tekemään töitä politiikan, talouden ja median huippuammattilaisten joukossa. Vastaava päätoimittaja Erkka Railo ja ekonomisti Roger Wessman ovat omilla sektoreillaan maamme ehdotonta kärkeä. Kaupallisen johtajan Aaro Kajasteen kanssa teimme töitä yhdessä jo aikanaan Maikkarilla”, Itkonen kertoo.

Itkonen on 43-vuotias Hämeenlinnassa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt toimittaja. Media-alan oppivuotensa hän koki MTV:llä, jossa hän työskenteli 10 vuoden ajan toimittajana ja uutisdeskin tuottajana.  

Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut freelancerina ja erikoistunut kirjoittamaan aikakauslehtijuttuja esimerkiksi Imageen ja Apuun. 

Itkonen on intoa täynnä uudesta roolistaan eteenpäinmenevän ja kehittyvän media-alan yhteiskunnallisen pikkujätin toimituspäällikkönä. 

“Janne on päässyt heti näyttämään kyntensä huippuluokan toimittajana ja editorina”, kiittelee päätoimittaja Erkka Railo. “Tässä ei ollut paljon aikaa järjestellä mitään pehmeitä laskuja, vaan Janne joutui hyppäämään liikkuvaan junaan. Hyvin se näyttää onnistuneen.”

Nykypäivän polarisoitunut somekeskustelu osoittaa Itkosen mielestä sen, että laadukkaalle, punnitulle ja samaan aikaan tiiville ja helppolukuiselle journalismille on entistä suurempi tarve. MustReadin kasvavat ja kehittyvät sähköpostimediat palvelevat tätä tarvetta erinomaisesti.

Jotta Suomi tekisi maailman parhaat päätökset on missio, joka vetoaa minuun ja antaa myös omalle työlleni merkitystä”, Itkonen toteaa. 

Toimituspäällikön tehtävässä Itkosta motivoi myös MustReadin nykyisten sisältöjen, mediaformaattien ja juttutyyppien hiominen entistä paremmiksi sekä uusien konseptien ideoiminen. Editorin tehtävien lisäksi hän aikoo tuoda sisältöihin oman panoksensa myös juttujen kirjoittajana.  

“Freelancerina kirjoitin paljon juttuja erilaisista yhteiskunnallisista aiheista. Imageen tein muun muassa kehuttua Poliittinen koti -palstaa, jonka tekeminen tarjosi minulle toimittajana ainutlaatuisen kurkistuksen politiikan kulisseihin. Henkilöjutut ovat yksi niistä asioista, joita ajattelin tuovani lisää MustReadin tarjontaan”, Itkonen pohtii.  

Vapaa-ajalla kahden lapsen isän kalenterin täyttää 10- ja 7-vuotiaiden poikien aktiivinen jalkapalloharrastus ja seuratoiminta HJK:ssa. Itsekseen hän viihtyy parhaiten hiihtoladulla ja juoksulenkeillä.

 

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti