Erkka Railo MustReadin päätoimittajaksi – Tuija Siltamäki ja Jari Korkki vahvistamaan toimituksen yhteiskunnallista asiantuntemusta

VTT Erkka Railo aloittaa MustReadin vastaavana päätoimittajana. “Otan uuden tehtävän vastaan nöyränä mutta innostuneena”, Railo toteaa. Lisäksi Tuija Siltamäki ja Jari Korkki aloittavat MustReadin säännöllisinä avustajina. VAPAA LUKUOIKEUS

Erkka Railo
Erkka Railo aloittaa MustReadin vastaavana päätoimittajana 17. lokakuuta. Hän on työskennellyt syksyllä 2017 aloittaneessa verkkomediassa sen perustamisesta lähtien. Kuva: Kuva: Ilana Aalto

Yhteiskunnallisen verkkomedian MustReadin päätoimittaja vaihtuu. VTT Erkka Railo aloittaa median vastaavana päätoimittajana maanantaina 17. lokakuuta.

Railo on aiemmin työskennellyt MustReadissa sekä toimituksessa että liiketoiminnan johtotehtävissä. Hän on myös mediayhtiön osakas.

“Tämä on luontevaa jatkoa aiemmille tehtävilleni. On kiinnostavaa ja innostavaa ryhtyä luotsaamaan MustReadia eteenpäin”, Railo toteaa. 

Railo arvioi, että nyt on hyvä hetki ryhtyä MustReadin päätoimittajaksi. Yhtiön talous on vakaalla pohjalla, ja medialla on oma uskollinen lukijakuntansa. 

MustReadin missio on, että Suomi tekisi maailman parhaat päätökset. 

“Se tavoite inspiroi minua edelleen”, Railo toteaa. 

Hän on erityisen ylpeä MustReadin Akatemia-palvelusta, joka julkaisee yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijoiden kirjoituksia. Sitä kautta uusin tieteellinen tieto kulkee suoraan suomalaisten päättäjien silmien eteen.

“Onneksi tätä hommaa ei tarvitse tehdä yksin, vaan meillä on huippuluokan toimitus tekemässä Suomen parasta päättäjämediaa”, Railo toteaa. 

48-vuotias Erkka Railo on valtiotieteiden tohtori ja poliittisen historian dosentti. Ennen MustReadia Railo työskenteli tutkijana Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksessa. 

Heikki Pursiainen lähtee kohti uusia haasteita

MustReadin päätoimittajan paikka vapautuu, kun nykyinen vt. päätoimittaja Heikki Pursiainen siirtyy uusiin tehtäviin pois MustReadin palveluksesta.

”Heikki on poikkeuksellisen omalaatuinen ja älykäs kirjoittaja, hänen tekstejään on ollut aina ilo lukea. Heikillä on ollut tärkeä rooli myös yhtiön toiminnan kehittämisessä. Kiitän Hessua niin hauskoista hetkistä kuin tärkeästä roolista yhtiön kasvussa!” summaa MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä.

Pursiainen sanoo jättävänsä MustReadin haikein mielin. 

“Viimeiset viisi vuotta olivat todella mahtavaa aikaa. Rakensimme tyhjästä uuden median ensin verkkoon ja viime vuosina myös sähköpostiin. Opin kaikkea journalismista myyntiin. Hauskinta kokemuksessa olivat kuitenkin ihmiset, joiden kanssa sain kokea tämän seikkailun.” 

Tuija Siltamäki ja Jari Korkki vahvistamaan MustReadin tiimiä

Marraskuun alussa MustRead vahvistaa politiikan ja yhteiskunnallisten aiheiden osaamistaan kahdella nimekkäällä toimittajalla. 

Entinen Ylioppilaslehden päätoimittaja ja Yleisradion suosittu kolumnisti Tuija Siltamäki aloittaa MustRead-lehden säännöllisenä avustajana vuodenvaihteessa ja yksi Suomen politiikan toimittajien kokeneimmista jermuista Jari Korkki tämän vuoden marraskuussa. Korkki kirjoittaa viikottain ilmestyviä analyyseja Suomen politiikan ajankohtaisista aiheista. Siltamäki laatii osan Eduskuntavaalit-kirjeistä sekä kirjoittaa myös verkkosivulle. 

Siltamäki on toimittaja ja kirjailija, joka on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Ylen politiikan toimituksessa ja Helsingin Sanomien feature-toimituksessa. Hän on kirjoittanut yhdessä Jari Hanskan, Minea Koskisen ja Emilia Mäenmaan kanssa sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta käsittelevän Saamattomat-tietokirjan (Teos, 2020) ja Nuoriso, pilalla -pamfletin EVA:lle (2020) sekä juontanut ETK:n Eläkekomitea-podcastia. 

”Tämähän on kuin kotiinpaluu, sillä kirjoitin MustReadiin myös neljä vuotta sitten ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja. Jutunaiheet eivät maailmasta ole sen jälkeen vähentyneet, pikemminkin päinvastoin”, Korkki kommentoi.

MustRead on luonut Suomeen uuden mediaformaatin

MustRead on laajentanut sisällöntuotantoaan sähköpostilla lähetettäviin journalistisiin uutiskirjeisiin. Niiden rinnalla toimii mustread.fi-verkkosivusto.

”MustRead on käytännössä luonut Suomeen kokonaan uuden mediaformaatin. Uutiskirjeemme kiinnostavat sekä lukijoita että kaupallisia yhteistyökumppaneita. Tiivis, mutta informatiivinen formaatti tuntuu istuvan tähän aikaan. Ei ole ihme, että journalististen uutiskirjeiden suosio kasvaa myös maailmalla”, Railo kuvailee.

MustReadin uutiskirjeitä ovat muun muassa energiapolitiikkaa käsittelevä MustRead Energy, vastuullisuuteen keskittyvä MustRead Horizon ja kevään eduskuntavaalien tärkeimpiä teemoja analysoiva erikoiskirje MustRead Eduskuntavaalit. Eduskuntavaalit-kirje ilmestyy nyt viikoittain ja vaalien lähestyessä tätäkin useammin. 

“Vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Onneksi Suomessa vaaleja riittää”, Railo sanoo. 

Railo pääsee hyödyntämään kirjeessä osaamisensa koko kirjoa aina vaalitutkimuksesta politiikan ajankohtaisiin asia-aiheisiin. 

“On upeaa kirjoittaa monipuolisesti vaaleista ja politiikasta. Syksyllä käsitellään vielä esimerkiksi istuvien puheenjohtajien menestystä työssään, vanhushoivaa ja sosiaalisen median vaikutusta vaaleihin”, Railo sanoo. 

Tukenaan Railolla on työssään MustReadin muun toimituksen rautaiset ammattilaiset, esimerkiksi ekonomisti Roger Wessman ja kokenut toimittaja Heli Koppelo

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Anneli Larmo 17.10.2022 11:10
Hienoa! Onnea MustReadille ja uudelle päätoimittajalle!
Manne Miettinen 2.11.2022 21:11
Tuija Siltamäki! Jes!

Jätä kommentti