Anne Moilanen MustReadin päätoimittajaksi – myös Heidi Hammarsten ja Heikki Pursiainen uusiin tehtäviin

Yhteiskunnallinen verkkomedia MustRead toteuttaa tehtävien rotaation, jossa kolmen keskeisen osakkaan vastuut vaihtuvat.

MustRead
Anne Moilanen aloittaa MustReadin päätoimittajana tänään 11. syyskuuta 2018. Kuva: MustRead

Journalisti, filosofian maisteri Anne Moilanen on nimitetty yhteiskunnallisen digimedian MustReadin päätoimittajaksi.

Moilanen on työskennellyt MustReadissa politiikan toimittajana vajaan vuoden, alkaen julkaisun perustamisesta syksyllä 2017. Moilanen on vastannut myös mediayhtiön viestinnästä. Hän on MustReadia kustantavan yhtiön osakas. Aiemmin Moilanen on työskennellyt muun muassa Yleisradiossa, Helsingin Sanomissa, feministisen Tulva-lehden päätoimittajana sekä kulttuuriministerin erityisavustajana.

”Otan tämän suurena luottamuksen osoituksena. MustRead on kyennyt vajaan vuoden mittaisen olemassaolonsa aikana lunastamaan paikkansa suomalaisessa mediakentässä. MustRead on korkeatasoinen yhteiskunnallinen laatujulkaisu, jota tekee joukko lahjakkaita huippuosaajia. Myös yrityksen liiketoiminta on lähtenyt kehittymään lupaavasti. Arvostan, että läheiset kollegani pyysivät minua tähän tehtävään”, sanoo Anne Moilanen.

MustRead on Suomen tärkeimmille päättäjille suunnattu kohderyhmämedia, joka on erikoistunut syvälliseen politiikan ja talouden asiajournalismiin, taustoittaviin juttuihin ja analyyseihin. MustRead aloitti julkaisutoimintansa yksitoista kuukautta sitten, 10. lokakuuta 2017.

Moilasen nimitys liittyy MustReadissa laajempaan tehtävien kierrätykseen, jonka avulla 100-prosenttisesti suomalainen, onnistuneen läpilyönnin tehnyt startup-mediayhtiö tavoittelee liiketoiminnan yhä dynaamisempaa kasvua. Yrityksen tarpeet ja osakkaiden vahvuudet ovat kirkastuneet ja siksi tehtäviä jaetaan uudelleen.

”Nyt päätetyt uudet vastuualueet eivät välttämättä ole pysyviä, vaan pienessä yhtiössä on järkevää kierrättää osaamista ja kokeilla. Sopiva aika tarkastella vastuita myös tulevaisuudessa voisi olla vaikkapa vuoden välein”, kertoo Anne Moilanen.

Uudet tehtävät: kehitys & strategi

MustReadin kehityksestä siirtyy vastaamaan osakas Heidi Hammarsten. Hammarsten edistää sitä, että MustReadin kohderyhmät ja sisällöt kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla ja resurssit ovat tehokkaassa käytössä.

”Toimituksen kokoaminen ja käynnistäminen tyhjästä on ollut aikamoinen puserrus. Kierrätyksellä haluamme saada kaikkien vahvuudet parhaaseen mahdolliseen käyttöön ja ratkoa haasteita, joita aina liittyy ketterän reagoinnin ja pitkäjänteisen suunnittelun yhdistämiseen”, sanoo Hammarsten.

Uusia tehtäviä saaneet osakkaat Heidi Hammarsten, Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen. Kuva: MustRead

Rotaatiossa uusia tehtäviä saa myös osakas, ekonomisti Heikki Pursiainen, josta tulee MustReadin strategi. Strategin tehtäviin kuuluu MustReadin liiketoiminnan kehittäminen ja sisältöjen suunnittelu. Pursiainen jatkaa myös sisällöntuottajana ja toimituksen jäsenenä.

“Uusi titteli heijastaa paremmin sitä, millaiseksi tehtäväkenttäni on muotoutunut MustReadissa ensimmäisen toimintavuoden aikana. Laatujournalismin ja medialiiketoiminnan parissa jatkan vähintään yhtä innokkaana ja raivokkaana kuin ennenkin”, Pursiainen vakuuttaa.

MustReadin liiketoimintamalli perustuu tilauksiin ja kaupallisiin yhteistyösisältöihin. Tekijöidensä omistama MustRead työllistää tällä hetkellä yksitoista henkilöä. Muita osakkaita ovat johtava politiikan asiantuntija Erkka Railo, teknologiasta vastaava Tuomas Arokanto ja toimitusjohtaja Ari Lämsä. Työntekijöitä ovat toimituspäällikkö Hanna Säntti, toimittaja Kaisa Saario, politiikan toimittaja Eeva Kärkkäinen sekä ekonomisti Roger Wessman.

MustRead etsii parhaillaan kaupallista johtajaa. Tehtävää hoitanut Merja Mähkä siirtyy viestintäalan yrittäjäksi.

MustReadin ydinkohderyhmä ovat Suomen noin 1000 tärkeintä päättäjää, jotka pääsevät lukemaan MustReadia maksutta. Muille MustRead on tilattavissa. Yksittäisten henkilötilaajien lisäksi MustReadilla on yli 70 organisaatiotilaajaa, joiden määrä kasvaa jatkuvasti.

 

Samasta aiheesta muualla mediassa:

Anne Moilasesta Mustread-julkaisun päätoimittaja, Helsingin Sanomat 11.9.2018

Anne Moilasesta MustReadin päätoimittaja – Merja Mähkä jättää verkkomedian ja ryhtyy yrittäjäksi, Markkinointi&Mainonta 11.9.2018

Digitaalisen yhteiskunnan toimivuus on monimutkaisen verkoston käsissä – “huoltovarmuusjoukot” ja skenaariotyö toisivat ketteryyttä häiriötilanteisiin

Ict-alan huoltovarmuus lepää osaamisen varassa. Selkeät sopimussuhteet, oikea osaaminen ja sujuvat hankintamekanismit mahdollistaisivat tehokkaan reagoinnin poikkeustilanteissa. “Tarvittaisiin vielä parempaa ymmärrystä palveluista. Millaisista komponenteista ne koostuvat ja millaista osaamista niiden ylläpito vaatii", toteaa johtaja Lauri Helenius Solitalta.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti