Anne ja Heikki Show: Putin hyökkäsi, Suomi säikähti

Venäjän järkyttävä hyökkäyssota Ukrainaan on pelästyttänyt suomalaiset. Pelko purkautuu aggressiona, kansa haluaa Natoon. Muuttuiko maamme henkinen ilmapiiri pysyvästi, kysyvät Anne ja Heikki.

Anne Moilanen | Heikki Pursiainen
Kuva: Radio Helsinki

Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti hyökkäyksen Ukrainaan ilman mitään järjellistä syytä ja yllätti koko maailman. Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen keskustelevat Radio Helsingissä sodan vaikutuksista Suomessa.

Reaktiot ovat olleet osin kiihkeitä. ”Pelko aiheuttaa aggressiota ja sellaista ajattelua, että nyt pannaan kova kovaa vastaan”, pohtii Anne. Hän on myös tarkistanut omaa Nato-kantaansa sen verran, että ei enää vastusta jäsenyyttä. ”Mutta en minä nyt sitä suoraan kannatakaan. Suhtaudun avoimesti. Sekä liittoutumiseen että liittoutumattomuuteen sisältyy riskejä.”

Heikki ihmettelee kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) ulkopoliittisia ulostuloja. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi valittu Halla-aho vaatii lännen joukkojen lähettämistä Ukrainaan. ”Naton ja venäläisten joukkojen väliset suorat taistelut olisivat valtava riski ydinaseiden vuoksi. Halla-ahon puheet kuulostavat aika vastuuttomilta.”

Lue Annen juttu MustReadista:

Suomalaisten Nato-kanta muuttui lähes yhdessä yössä – hyökkäys Ukrainaan muutti kaiken

Lue Heikin juttu MustReadista:

Jussi Halla-ahosta ei ole Venäjä-politiikan valtiomieheksi – ei, vaikka ajat ovat huonot

Voit kuunnella Anne ja Heikki Show’n podcastina tästä:

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti