Anne & Heikki Show pureutuu Marinin valta-ahdistukseen ja ihmettelee, miksi palkkatyö on joillekin taiteilijoille mahdotonta

”Kenenkään ei ole pakko olla pääministeri”, sanoo Heikki Pursiainen, jota ärsyttää pääministerin kokema valta-ahdistus. Lähetyksessä saavat kyytiä myös EU-elpymispakettipuhe sekä romanttinen taiteilijakäsitys. VAPAASTI KUUNNELTAVISSA

Anne Moilanen | Heikki Pursiainen
Kuva: Radio Helsinki

Anne & Heikki Show’sta on lähetetty jo kolme ohjelmaa!

Kyseessä on suora lähetys Radio Helsingissä keskiviikkoisin kello 11–12. Tämän viikon ohjelman aiheina:

Sanna Marin antoi Seura-lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi kaipaavansa aikaa, jolloin pääministerin vastuu ei painaisi niin raskaana. Tätä ei Heikki Pursiainen ymmärrä: ”Marin on kynsin ja hampain taistellut koko elämänsä päästäkseen nykyiseen tehtäväänsä. Miksi poliitikot eivät ole rehellisiä?”

EU-elpymispaketista käyty keskustelu ja neljän päivän ”eduskunnan tositeatteri” ennen lopullista hyväksymistä todistivat Anne Moilasen mielestä, että suomalaiset haluaisivat EU:sta vain rusinat pullasta. ”Olemme ihan samanlaisia kuin kaikki muutkin jäsenmaat. Odotamme etuja, mutta solidaarisuus muita kohtaan ei niin kiinnosta.”

Lähetyksessä kuunnellaan myös ihana kappale Summertime ja kiistellään siitä, miksi jotkut taiteilijat voivat tehdä muun alan palkkatöitä ja jotkut eivät.

Anne ymmärtää taiteilijan kutsumusta, kun taas Heikki lähettäisi nälkätaiteilijat siivoamaan Prismaa:

”Kukaan ei ole työkykyiselle ihmiselle velkaa elatusta vain sen takia, että tämä on päättänyt, ettei voi tehdä muuta kuin taiteilijan hommia.”

Keskiviikon 19.5. lähetys on vapaasti kuunneltavissa näistä linkeistä:

Anne & Heikki Show Radio Helsingin sivuilla

Anne & Heikki Show Spotifyssä

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti