Anne & Heikki Show: Muutammeko kaikki Kuhmoon ja voiko siellä ajaa yksivaihteisella fillarilla?

Viikon show’ssa puhutaan monipaikkaisuudesta, kannatetaan ruuhkamaksuja ja pohditaan pyöräiljäidentiteettiä. Heikki ajaa fiksillä, Annella on fillarikynsikkäät.

Heikki Pursiainen | Anne Moilanen
Kuva: Radio Helsinki

Korona-aikana on tullut muodikkaaksi puhua monipaikkaisuudesta. Varsin kammottava ilmaisu viittaa siihen, että ihminen asuu ja työskentelee välillä eri paikassa kuin yleensä, vaikkapa mökillä.

Anne Moilanen väittää, että monipaikkaisuus on ”uusi poliittinen mantra ainakin keskustapuolueelle.”

Hän on kuitenkin epäileväinen:

”On vaikea nähdä, miten monipaikkaisuus voisi pelastaa vaikkapa Kuhmon, jonka asukkaista jo yli kolmannes on eläkeläisiä. Kunnallisvero on sen mukainen, 22 prosenttia. Kun hallituksen avokätiset koronatuet on syöty, kunnalla on ratkaistavana vuosi vuodelta miljoonia miinusmerkkinen budjetti.”

Heikki Pursiainen toivoo Kuhmolle parasta, mutta joutuu tunnustamaan olevansa samaa mieltä. Hän myös toteaa, ettei kaksoiskuntalaisuudesta voi tulla uutta kuntien välistä tulonsiirtojärjestelmää. ”Valtionosuusjärjestelmä on jo olemassa, eikä päällekkäistä systeemiä pidä rakentaa. Jos tulonsiirtoja halutaan lisätä, poliitikkojen on avoimesti rukattava valtionosuuksia.”

Keskustelu siirtyy myös pyöräilyyn, sekä henkilökohtaisella että yksilötasolla. Hämmästyttävintä koko jaksossa on jatkuva yksimielisyys, ruuhkamaksuistakin löytyy yhteinen näkemys.

Kuuntele ohjelma Radio Helsingin sivuilta.

Kuuntele ohjelma Spotifyssä.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti