Anne & Heikki Show: Kuntavaalien tulospäivä, vihreiden ahdinko ja lihaa suoraan paketista

Jaksossa käydään läpi kuntavaalien tulokset, pohditaan vihreiden alennustilaa ja keskustellaan lihansyönnistä. Heikin kummallisia ruokatottumuksia ruoditaan ja Anne kertoo nuoruudestaan.

Heikki Pursiainen | Anne Moilanen
Kuva: Radio Helsinki

Kuntavaalitulos puhutti tämän viikon Anne & Heikki Show’ssa.

Heikki Pursiainen kertoi, että perussuomalaisten kohuttu kerrostalomainos oli mennyt jonkun rajan yli ja pakottanut hänet muuttamaan äänestyskäyttäytymistään. ”Ennen olin aatteellinen puristi ja minun oli vaikea äänestää suuria puolueita. Nyt on pakko pitää nenästä kiinni ja äänestää perinteistä puoluetta, ettei hyödytä epämiellyttävää populismia.”

Anne Moilanen epäilee Pursiaisen vain löytäneen tekosyyn viimein äänestää kokoomusta. ”Muitakin vaihtoehtoja on”, hän parahtaa.

Pursiainen kiistää turhaan tarkoittaneensa tätä. ”Tarkoitin tämän enemmän yleiseksi julistukseksi kaikille meille puhdasoppisille, olimme oikealla tai vasemmalla. Äänestetään puolueita, joilla on mahdollisuuksia”. 

Moilanen analysoi vihreiden tappiota. ”Vihreät tavoitteli vielä Touko Aallon aikana yleispuolueen asemaa. Jopa pääministeripuolueeksi pääsemisestä haaveiltiin. Nyt ollaan siitä kaukana. Puheenjohtaja Maria Ohisalolta kysyttiin, mitä turvealan työpaikan menettäneet voisivat tehdä. Hänen vastauksensa oli, että he voisivat ennallistaa soita!”

Viime kerralla ajan loppumisen vuoksi väliin jäänyt lihansyöntikeskustelu saatiin viimein käytyä. Moilanen syö kasviksia ja äänettömiä eläimiä, Pursiainen valmistaa farsumagrua ja syö leikkeleitä paketista.

Kuuntele ohjelma Radio Helsingin sivuilta.

Kuuntele Spotifyssä.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti