MustRead Horizonia luotsaa jatkossa Nina Rahkola – “Pyrin rakentamaan ymmärrettävää vuoropuhelua”

MustReadin suosittu, vastuullisuusasioihin ja kestävään tulevaisuuteen keskittyvä sähköpostimedia MustRead Horizon ilmestyy jatkossa pitkän linjan toimittajan ja palkitun dokumentaristin johdolla.

MustRead
Nina Rahkola on vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen paneutuvan MustRead Horizon -sähköpostimedian uusi päätoimittaja. Kuva: Nina Rahkola

“Tehtävä tuntuu merkitykselliseltä. Horizonin ydinteemat vastuullisuus, kestävä kehitys ja kestävä talous ansaitsevat oman mediansa”, MustRead Horizonin päätoimittajana aloittanut Nina Rahkola pohtii. 

Rahkola tunnetaan pitkän linjan journalistina ja dokumentaristina, hänen käsissään on syntynyt muun muassa Ilmaston muuttajat -dokumenttisarja. Rahkola muistuttaa, että pelkkä vastuullisuuspuhe ilman konkretiaa voi olla jopa vaarallista.

“Se voi johtaa siihen, että hykerrellään tärkeiden aiheiden äärellä, mutta välttämättömiin toimiin ei ryhdytä. Siksi pyrin lähestymään käsiteltäviä aiheita ratkaisukeskeisesti ja etsimään tuoreita näkökulmia aikamme suuriin haasteisiin.”

Ajankohtainen, mutta haastava alue

Konkretiaa siis kaivataan, mutta samaan aikaan haasteena on muun muassa alati muuttuva sääntely.

“Kansallinen lainsäädäntö aiheen ympärillä muuttuu jatkuvasti. EU-tason sääntely elää ja kehittyy koko ajan. Yritysten on navigoitava sakeassa pykäläviidakossa. Tämän lisäksi uudet ja näkemykselliset ajattelutavat sekä ymmärrys valintojemme seurauksista muokkaavat vastuullisuuden ympärillä käytävää keskustelua.”

Rahkola nostaa esimerkiksi lentomatkailun, jota ei suinkaan ole laissa kielletty tai edes rajoitettu, mutta lentohäpeä ilmiönä vaikuttaa jo yksilöiden käyttäytymiseen.

Uuden tehtävänsä Rahkola on ottanut vastaan ammattiylpeydellä ja innostuneesti.

“Koen journalistista vastuuta siitä, että pidän asiaa esillä ja pyrin luomaan helposti ymmärrettävää vuoropuhelua yhteiskunnan, yritysten ja yksilöiden välille.”

Ensimmäinen Rahkolan johdolla julkaistava MustRead Horizon käsittelee suomalaisten liikkumattomuutta ja sen seurauksia kansantaloudesta yrityksiin ja yksilöihin. MustReadin tilaajat sekä suurimpien suomalaisten yritysten päättäjät saavat MustRead Horizonin suoraan sähköposteihinsa keskiviikkona 3. huhtikuuta.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti