EU

Kaikki, mitä sinun tulee tietää EU-politiikasta. MustRead aloittaa uuden Bryssel-sähköpostimedian

MustReadin uusi “Bryssel” -sähköpostimedia kertoo vaalikevään tärkeimmät Euroopan unionia koskevat uutiset. Suoraan sähköpostiin tuleva media on kenen tahansa maksutta tilattavissa. Median päätoimittaja on MustReadin Brysselin kirjeenvaihtaja Mika Horelli. Tilauslinkki on jutun lopussa. Samalla Horelli kertoo, mikä ratkaisee vaalit.

Erkka Railo
Mika Horelli on asunut Brysselissä jo seitsemän vuoden ajan ja tuntee kaupungin kuin omat taskunsa.

“Kesäkuun vaaleihin liittyy paljon avoimia kysymyksiä, jotka koskettavat suoraan myös suomalaisten hyvinvointia, turvallisuutta ja tulevaisuutta”, toteaa MustReadin Brysselin kirjeenvaihtaja Mika Horelli

Tänään 28. helmikuuta MustRead julkaisee uuden “Bryssel”-sähköpostimedian ensimmäisen numeron. “Bryssel” käsittelee nykyisen parlamentin loppurutistusta ja kesäkuun EU-vaalien keskeisimpiä teemoja sekä vaalien jälkeisiä näkymiä.

Kykenevätkö parlamentin nykyiset keskiryhmät säilyttämään asemansa vaikka tuoreet tiedustelut ennakoivat niiden menettävän merkittävän määrän paikkoja? Miten Euroopan parlamentin eri ryhmien yhteistyökoalitiot rakentuvat vaalien jälkeen ja miten se vaikuttaa uuden komission kokoonpanoon ja ohjelmaan?

Mitä tapahtuu vihreälle siirtymälle nousevien kustannusten paineessa, miten EU voi pärjätä globaalissa teknologiakilpailussa USA:n ja Kiinan kanssa ja kuinka digitalisaatio kyetään toteuttamaan niin, että samalla huomioidaan nekin, joille teknologia on vierasta? 

Entä pysyykö EU Ukrainan tukena? Horelli vastaa näihin ja muihin kysymyksiin kymmenessä sähköpostikirjeessa, jotka julkaistaan ennen kesäkuussa pidettäviä vaaleja tai välittömästi sen jälkeen.

EU-politiikka valokeilaan

“Horellin jutut ovat puhdasta kultaa”, myhäilee päätoimittaja Erkka Railo. “Olen ylpeä, että voimme tarjota lukijoillemme näin kokeneen ja ammattitaitoisen toimittajan kirjoituksia.”

Horelli on työskennellyt vapaana toimittajana Brysselissä tähän mennessä yhtäjaksoisesti seitsemän vuotta. 

Tänä aikana hän on raportoinut laajasti Euroopan unionin poliittisesta kehityksestä ja siihen kohdistuneista paineista niin brexitin, koronapandemian kuin Venäjän Ukrainaa vastaan aloittaman sodan näkökulmista. 

Horelli on myös seurannut Eurooppaa sen keskeltä niin finanssialan, teknologian kehityksen kuin maanosan poliittisten, sosiaalisten ja kulttuurisen kehityksen perspektiiveistä. Hän on työssään matkustanut laajasti eri puolilla Eurooppaa. 

Horellilla on pitkä kokemus kirjeenvaihtajan työstä. Hän on ennen Belgiaa työskennellyt toimittajana kaksitoista vuotta Yhdysvalloissa ja neljä vuotta Tanskassa.

Tämä ratkaisee vaalit

Kevättalven ensimmäiset mielipidemittaukset osoittavat, että Euroopassa politiikan virta vetää oikealle. Oikeistolaiset ja laitaoikeistolaiset puolueet ovat ottaneet pienen etumatkan suhteessa keskustan ja vasemmiston puolueisiin. 

Mikä ratkaisee vaalit, Mika Horelli?

“Äänestysaktiivisuus. EU-kriittisillä puolueilla on periaatteessa paljon kannatusta, mutta toinen kysymys on, saavatko ne kannattajansa liikkeelle vaalipäivänä.”

 

Voit tilata maksuttoman ”Bryssel” -sähköpostikirjeen tästä linkista

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti