Kevät saapuu, ruoho kasvaa ja niin kasvaa myös MustRead. Tarvitaan taas lisää mustreadiläisiä. Vastahan me rekrytoimme, saatat ajatella ja olet oikeassa!

Haimme viimeksi ihmisiä loppuvuonna. Silloin tiimiimme liittyivät myyntijohtaja Topi ja uutiskirjeiden päätoimittajat Helena ja Eeva-Stiina. Onko nyt sinun vuorosi? 

Varmaan tiesitkin, että MustRead on vuonna 2017 perustettu media-alan startup. Julkaisemme yhteiskuntaan ja talouteen erikoistunutta MustRead-verkkomediaa. Tämän jo perinteisen verkkomedian lisäksi meillä on koko ajan kasvava sähköpostimedioiden perhe.

Kasvun vuoksi tarvitsemme lisää tekijöitä omasta mielestämme varsin pätevään ja ennen kaikkea kivaan porukkaamme.

Tällä kertaa haemme erityisesti free-toimittajia eri puolille Suomea. Hommassa voi pärjätä monenlaisella taustalla, ei tarvitse olla aiempaa journalistista kokemusta. Sitä saa toki olla!

Tarkemmin sanottuna haemme kolmenlaisia ihmisiä.

1 Journalisteja tekemään uudenlaista paikallismediaa

Oletko jollakin seuraavista seuduista asuva journalisti tai onko sinulla muuten syvä side johonkin näistä seuduista:

• Helsinki

• Lahden seutu / Päijät-Häme

• Tampere

• Turku

Jos olet, jatka lukemista!

Mistä on kysymys?

MustRead laajentuu alueellisesti. Alamme pian tehdä aivan uudenlaista digitaalista kaupunkimediaa. Tarvitsemme sille tekijöitä, jotka ovat oman kaupunkinsa pulssilla ja haluavat kirjoittaa siitä muille kaupunkilaisille.

Sisällöt ovat muodoltaan uudenlaisia. Emme ole kuitenkaan kiinnostuneita vain muodosta, vaan tarkoitus on nostaa kaupunkimedia uudelle journalistiselle tasolle. Uudet kaupunkimediamme puhuvat tietenkin kaupungin ilmiöistä, ihmisistä ja tapahtumista, mutta käsittelemme myös yhteiskunnallisia ja taloudellisia kysymyksiä.

Meillä on mahtava formaatti, jossa yhdistyvät liiketaloudellinen kannattavuus ja journalistinen laatu!

Mitä odotamme?

Toivomme löytävämme henkilön, jolla on jonkin verran kokemusta journalismista ja joka asuu itse kaupungissa, josta kirjoittaa. Tämä ei ole aivan välttämätöntä, mutta kiinteä yhteys alueelle on. Tarkoitus on, että esimerkiksi Lahdesta kirjoittaa yksi lahtelainen muille lahtelaisille, sisäpuolelta.

Olemme tässäkin avarakatseisia ja uskomme, että hommassa voi menestyä monenlaisista lähtökohdista. Pääset rakentamaan mediaa alusta asti, joten sinun omat toiveesi ja erityistaitosi voivat näkyä vahvasti lopputuloksessa. Älä siis epäröi liikaa, vaan ole yhteydessä!

2 Kokeneita journalisteja ja / tai kirjoittavia asiantuntijoita

Oletko johonkin seuraavista aloista erikoistunut toimittaja tai asiantuntija? Fyysinen sijaintisi ei ole tässä niin tärkeä:

• liikenne

• pk-yritysten johtaminen

• teknologia/ digitalisaatio

• lapset, nuoret ja perheet

• hyvinvointi / sote-palvelut

Jos olet, lue eteenpäin!

Mistä on kysymys?

MustReadin erityislaatuisuus näkyy monessa asiassa. Meillä työskentelee samoissa hommissa sekä toimittajia että asiantuntijoita. Tiimissämme on useita kokeneita toimittajia, mutta myös kaksi ekonomistia ja yksi politiikan tutkija.

He, tai siis me kirjoitamme juttuja ja teemme muita sisältöjä siinä missä meidän ihan oikeat toimittajatkin.

Älä siis epäröi, vaikka et tietäisi journalismista juuri mitään. Emme me muutkaan tienneet, kun hommaan ryhdyimme. Meillä on huippuluokan toimitus ja editorit, jotka tukevat sinua tielläsi eturivin asiantuntijajournalistiksi.

Älä myöskään epäröi, vaikka tietäisit journalismista lähes kaiken. Olisi mahtavaa saada tiimiin lisää toimittajia!

Taustasi voi siis olla monenlainen. Toivomme vain, että olet ehtinyt jo kartuttaa oman alasi kokemusta, olipa alasi sitten journalismi tai jokin muu. 

Mitä odotamme?

MustReadin filosofia perustuu tiukalle kohderyhmäajattelulle. Sisältömme on räätälöity jollekin tarkasti rajatulle, yleensä yhteiskunnallisista tai yrityspäättäjistä koostuvalle kohderyhmälle.

Juuri tämän vuoksi edellytämme kokemuksen tuomaa asiantuntemusta. Työssäsi kirjoitat massayleisön sijasta MustReadin pienille ja vaativille, erityisesti päättäjistä koostuville kohderyhmille. Toisin sanoen kirjoitat ihmisille, jotka ovat itsekin oman alansa asiantuntijoita.

Kehitämme koko ajan uudenlaisia digitaalisia sisältöformaatteja, jotka edellyttävät asioiden ajattelemista vähän toisin. Varaudu siis siihen, että kirjoitustyö voi välillä olla aika erilaista kuin mihin olet tottunut, mutta kivalla tavalla!

3 Uuden liiketoiminnan kehittäjiä

Meillä on paljon ajatuksia, mutta haluamme kuulla niitä koko ajan lisää.

Jos sinulla on jokin ajatus siitä, millaiseen liiketoimintaan meidän kannattaisi äkkiä ryhtyä ja voisit auttaa sen toteuttamisessa, kerro se meille. Pystymme nopeisiin liikkeisiin ja olemme aidosti avoimia uusille ehdotuksille. Me lupaamme toimia nopeasti ideoista toteutukseen.

Saat tehdä työtä itsenäisesti ja vastata liiketoiminnasta, mutta tukenasi on tietenkin koko MustReadin tiimi, niin journalistit kuin business-ihmisetkin.

Uusi liiketoimintaideasi saattaa siis olla käynnissä jo vaikka syksyllä!

Millaista työ MustReadissa on?

Työ on vapaata ja itseohjautuvaa. Sinulla on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, millaista työtä teet. 

Jos olet journalisti, sinulla on paljon vaikutusvaltaa siihen mistä ja miten kirjoitat. MustReadissa tehdään vain laatusisältöjä yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista. Käytössäsi on in-house -asiantuntemusta taloudesta ja politiikasta. Huippuluokan editorit käsittelevät juttusi ja saat vertaistukea kokeneelta journalistitiimiltämme.

Meilläkin on tietysti deadlineja, mutta lupaan, että sinulla on aikaa tehdä hyvää jälkeä. Vaikka sen itse sanonkin, meillä tehdään juttuja, joita missään muualla ei tehdä. 

Jos taas tulet töihin liiketoimintapuolelle, olet samalla tavalla itseohjautuva kuin journalistiset kollegasi. Koko tiimi on kuitenkin tukenasi. MustReadin porukka haluaa julkaista laadukkaita medioita, mutta on samalla erittäin myyntihenkinen.

Sovit takuulla jengiin

Kenties mietit, millainen työyhteisö MustRead on.

MustReadin porukka on aidosti moniarvoinen ja -muotoinen. Me olemme keskenämme hyvin erilaisia, vaikka meitä yhdistääkin intohimo hyvän journalismin tuottamiseen ja innovatiiviseen medialiiketoimintaan. Sinäkin sovit taatusti joukkoon!

Meillä ovat tähänkin asti pärjänneet niin ulospäinsuuntautuneet toimittajat, introvertit tutkijatyypit kuin kaikenlaiset muutkin erikoistapaukset ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Käy vaikka täällä kurkkaamassa, millaista väkeä meillä on.

Omasta puolestani voin sanoa, että olen aiemmin ollut sanokaamme työyhteisökriittinen, mutta MustReadissa on oikeasti kotoisaa ja mukavaa olla.

Uskon, että myös sinä viihtyisit!

Mukaan voi tulla joustavasti

Hommasta, omista haluistasi ja taidoistasi riippuen voit liittyä joukkoon monin eri tavoin. Voit tulla meille esimerkiksi freelanceriksi, työsuhteeseen tai oman yrityksen kautta. Mustreadilaiseksi on tultu ja voi tulla monella tavalla.

Pääasia on, että meillä saat heti vastuuta ja roolisi kasvaa nopeasti sitä mukaa kun suorituksesikin. Meillä ei ole hierarkiaa eikä byrokratiaa, vaan jokainen on samalla viivalla heti alusta asti.

Kompensaatiosi määräytyy tehtäväsi mukaan. Varoitan kuitenkin, että se tulee olemaan startup-henkinen. Meillä on varaa maksaa vain tuloksista, mutta niistä maksamme ilomielin.

Kilauta siis äkkiä Arille!

Kiinnostuitko? Ensimmäinen asia, joka sinun kannattaa tehdä, on soittaa Arille! Ari on siis toimitusjohtaja Ari Lämsä. 

Arin puhelinnumero on 050 545 8897. Hän odottaa jo intoa puhkuen puhelimen äärellä.

Toivottavasti tapaamme pian!

Terveisin, 

Heikki