Kuka olet?

Olen itsenäisenä yrittäjänä toimiva ekonomisti ja MustReadin vakituinen avustaja. Kirjoitan artikkeleita, teen selvityksiä ja pidän esitelmiä taloudellisista kysymyksistä. Vapaa-aikani vietän mielelläni mökilläni Siuntiossa rauhassa maailman menosta.

Mitä osaat?

Analysoida taloudellisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä loogisesti, usein tilastojen avulla ja selittää niitä ymmärrettävällä tavalla.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Olen työskennellyt 20 vuotta rahoitusalalla: muun muassa Nordea Suomen ja Pankkiiriliike Evlin pääekonomistina, osakeanalyysisin johtajana ja korkoanalyytikkona. Ennen sitä opetin rahoitusta ja kansantaloustiedettä Hankenilla.

Koulutuksesi?

KTM.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

Nuorena olin aktiivinen muun muassa RKP:n nuorisojärjestössä. Olen lähinnä klassinen liberaali. Kannatan yksilön vapautta rakentaa elämänsä omien päämääriensä mukaan, kunhan hän kunnioittaa toisten ihmisten oikeutta samaan. Tosin taloustieteestä olen oppinut, että yksilöiden päämääriä voi joskus paremmin saavuttaa vapautta rajoittamalla.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

MustRead antaa mielenkiintoisen tilaisuuden laaja-alaisesti analysoida taloudellisia ja muita yhteiskunnallisia kysymyksiä ja viestittää oivalluksia eteenpäin tiimissä, jossa on eri alojen erikoisasiantuntijoita ja viestinnän ammattilaisia. Haluan kyseenalaistaa julkisessa keskustelussa esitettyjä väittämiä ja perusoletuksia sekä murtaa myyttejä.