Kuka olet?

Olen 46-vuotias kaikkia journalistisia ilmaisutapoja viidellä eri kielellä paikallisesti ja globaalisti operoinut journalisti. Ammatillinen intohimoni on datan, faktojen, asiapohjaisuuden, reilun kontekstoinnin ja reilujen toimintatapojen palauttaminen journalismin keskiöön. Olen vankkumaton verbien ja substantiivien kannattaja.

Mitä osaat?

Monipuolisen kansainvälisen journalistisen kokemukseni ansioista osaan tarkastella Suomea, sen yrityksiä, yhteiskuntaa ja ilmiöitä osana eurooppalaista ja globaalia järjestelmää ja muutostrendejä. Lisäksi osaan johtaa – vieläpä ihan mukavin arvosanoin – yli 60 teinin jalkapallojoukkuetta.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Olen työskennellyt globaalien uutistoimistojen Bloomberg Newsin ja AFP:n palveluksessa, ollut Ylen hommissa Helsingissä, kirjeenvaihtajana Ranskassa ja keikkaillut ympäri maailmaa. Elinkeinoelämän valtuuskunnalle olen kirjoittanut muutaman Eurooppa-aiheisen raportin, olen ohjannut dokumenttielokuvan sairaanhoitajista ja viestintä- ja lobbausbisnekseen olen tutustunut Kreabilla.

Koulutuksesi?

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

En ole ollut mukana politiikassa. Tunnen vaikuttajia kaikista puolueista. Minulla on liberaalit arvot ja olen kaikkien tasa-arvoisten mahdollisuuksien ja markkinatalouden kannattaja. Samalla markkinatalouden toteutumismuotoja ja markkinoiden toiminnan seurauksia pitää voida tarkastella kriittisesti osana yhteiskunnan muutosta.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

Haluan tehdä vaikutusvaltaisille suomalaisille yritysjohtajille suunnattua merkityksellistä journalismia. Yritysten johto tekee kaikkien suomalaisten tulevaisuuden hyvinvoinnin kannalta ratkaisevia päätöksiä. Haluan auttaa johtajia ymmärtämään paremmin talouden, markkinoiden ja yhteiskunnan ilmiöiden ja muutosten vaikutuksia heidän liiketoimintaansa. Myös johtajien uudet ideat ja uudet lähestymistavat, kokeilut sekä johtajien näkemykset ja tulkinnat tulevaisuudesta tarvitsevat journalistisen kanavan, jonka avulla he voivat oppia toisiltaan.