Kuka olet?

Oululainen nuori freelance-toimittaja ja MustReadin Oulun kirjeenvaihtaja. Lukuisten harrastusten perusteella olen myös muun muassa kitaristi, judoka, tietokonepelaaja, skeittaaja ja kuntourheilija.

Mitä osaat?

Pohtia, keskustella ja analysoida asioita syvällisesti. Siitä huolimatta kirjoitan selkeitä ja ymmärrettäviä juttuja. Minulta onnistuu myös suullinen ilmaisu.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Toimittajan työtä ikään kuin harjoittelin pari vuotta jääkiekkoaiheisessa Jatkoaika.com -verkkojulkaisussa. Toimittajan palkkatyön aloitin Yle Kajaanin toimituksessa uutisjuontajana. Myöhemmin siirryin toimittajan rooliin. Kajaanissa kertyi kokemusta myös radiojuontajan työstä. Vuoden 2020 alussa aloitin pätkätyöläisenä Kalevassa, jossa tein hommia enemmän ja vähemmän vuoden ajan.

Koulutuksesi?

Olen filosofian maisteri Oulun yliopistosta. Opiskelin pääaineena historiaa ja pitkänä sivuaineena valtio-oppia. Lyhyempiä sivuaineita olivat myös viestintä ja sosiologia. Gradussani tutkin Subutexiin liittyviä aiheita Helsingin Sanomissa 1990-2010.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

En ole koskaan kokenut mitään tiettyä ideologiaa tai puoluetta täysin omakseni. Koen tämän kuitenkin tietynlaisena vahvuutena elämässä ja työssäni. Työläisperheen lapsena olen kuitenkin jossain määrin aina ollut niin sanotusti pienen ihmisen puolella. Arvostan hyvinvointivaltiota suuresti. Pidän tärkeinä myös yksilön vapauksia ja vastuuta, sekä ympäristö- ja luontoarvoja.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

Kertoa sellaisista asioista ja ihmisistä, jotka saattaisivat muuten jäädä pimentoon. Pohjoisessa Suomessa on paljon sellaisia asioita hyvässä ja pahassa, joita ei välttämättä osata tai pystytä näkemään etelästä käsin. Siitä huolimatta en halua lisätä vastakkainasettelua, vaan mieluummin löytää ratkaisuja alueiden välisiin kuiluihin.