Kuka olet?

Toimittaja ja viestinnän ammattilainen, joka jakaa aikansa Brysselin ja Helsingin välillä. Kahden pienen tytön äiti ja kääpiömäyräkoiran emäntä. Tampereelta kotoisin oleva Ilveksen kannattaja, kirjeiden kirjoittaja, kahvisnobi, leipoja ja loputtoman utelias ihminen.

Mitä osaat?

Minulla on työkokemusta monelta puolelta pöytää – tiedän yrityksen, järjestön, lainsäätäjän ja median realiteetit. Tunnen EU:n päätöksentekokoneiston ja kotimaisen politiikan maailman. Katselen Britanniassa ja Belgiassa vietettyjen vuosien takia Suomea kuin helikopterista. Kaukaa näkee usein paremmin, mikä on oikeasti tärkeää. Puhun suomen lisäksi englantia, ranskaa, ruotsia ja vähän saksaakin. Ennen kaikkea osaan kirjoittaa.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Muun muassa eduskunta, Outokummun konserniviestintä, Euroopan parlamentti sekä useat mediatalot. Työurani alkoi 14-vuotiaana lehtien jakajana.

Koulutuksesi?

FM Helsingin yliopistosta, pääaineena historia, sivuaineina journalistiikka ja poliittinen maantiede. Graduni käsitteli suomalaisten yritysten yhteiskuntavastuun kehitystä. Lisäksi olen käynyt paljon journalismiin liittyviä kursseja Britanniassa.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

Arvomaailmani voisi kiteyttää seuraaviin lauseisiin: Mahdollisuuksien tasa-arvo, työn tekemisen täytyy aina kannattaa ja järjenkäyttö on sallittu. Olen liberaali sinivihreä ja ulkomailla vietetyt vuodet ovat tehneet minusta entistä avarakatseisemman ja ennakkoluulottomamman. Olen ollut kokoomuksen jäsen.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

Kirjoittaa Suomen parhaita EU-juttuja, jotka tuovat Brysselin päätösten ja puheenaiheiden taustat ja tekijät lähemmäs.