Kuka olet?

Olen Heikki, 45-vuotias entinen taloustieteilijä, entinen vapauden edistäjä, nykyinen mustreadiläinen.

Mitä osaat?

Kaikenlaista vähän. Haluaisin uskoa, että osaan jonkin verran kirjoittaa kansantajuisesti taloudellisista, jopa taloustieteellisistä asioista. Ehkä politiikastakin. Kirjoittaminen näistä on kuitenkin aika uusi harrastus, joten olen vielä harjoitteluvaiheessa.

Ensimmäinen asia, josta hankin varsinaista erityisasiantuntemusta oli indeksien laskentakaavojen algebrallinen rakenne. En koskaan onnistunut lyömään sillä rahoiksi.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Pitkähkön laskujohteisen tutkija- ja virkamiesuran jälkeen siirryin ajatushautomosektorille ajatuspaja Liberan palvelukseen. Edistettyäni Liberassa vapautta jonkin aikaa, MustRead perustettiin ja aloitin täällä. Olen tehnyt sivussa myös jonkin verran taloustieteellistä konsultointia. Kirjoitin myös kirjan, kuten asiaan kuuluu.

Minulla on virallinen todistus 17 vuoden palvelusajasta valtion virkamiehenä.  

Koulutuksesi?

VTT / taloustiede.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

En ole ihan varma. Tätä kirjoittaessani en ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen, mutta ehkä joskus liityn. Olen viime vuosina äänestänyt eräänlaisen poliittisen turhautumisen vuoksi lähinnä pienpuolueita. Edellinen työnantajani Libera ei ollut puoluepoliittinen, mutta toki se oli sitoutunut selkeisiin arvoihin. Siinä mielessä en siis ole poliittisesti tahraton.

Yleisesti lienen jonkinlainen harhaoppinen liberaali. Eläköön vapaus, alas epävapaus.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

Olla mukana Suomen mielenkiintoisimmassa journalistisessa hankkeessa, työskennellä upeiden tyyppien kanssa, kirjoittaa hyviä juttuja, rikastua suunnattomasti!