Kuka olet?

Yhteiskunnallisiin asioihin intohimoisesti suhtautuva journalisti ja viestinnän ammattilainen, nykyään myös yrittäjä MustReadissa. Maunulassa asuva kainuulainen, lukija, suunnistaja. Utelias, ihmisistä pitävä ihminen.

Mitä osaat?

Olen tehnyt toimittajan töitä parisenkymmentä vuotta. Nyt yritän ymmärtää politiikkaa ja taloutta. Luontevinta minulle on kirjoittaminen, vaikka olen pyörinyt myös tv:n ja radion puolella. Viestinnässä paras osaamiseni liittyy strategioihin, johtamiseen ja kriisiviestintään.

Aikaisemmat työpaikkasi?

Muun muassa Yle, HS, Anna, Kainuun Sanomat, Ylioppilaslehti, freelancer. Feministilehti Tulvassa olen työskennellyt päätoimittajana ja opetus- ja kulttuuriministeriössä ministerin erityisavustajana. Alotin urani kulttuuritoimittajana, josta olen laajentanut yhteiskunnallisiin aiheisiin. Entinen teatterikriitikko.

Koulutuksesi?

FM Tampereen yliopistosta, pääaine teatterin ja draaman tutkimus. Olen opiskellut myös ulkomailla: Tukholman yliopistossa ja Oxfordin yliopistossa Iso-Britanniassa.

Onko sinulla poliittista taustaa? Millaiset arvot sinulla on?

Arvojani kuvaa hyvin Veikko Lavin kappale Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Olen avarakatseinen hyvinvointivaltion kannattaja ja suhtaudun myönteisesti kansainvälisyyteen. Uskon sivistykseen, tasa-arvoon ja jokaisen ihmisen ainutlaatuiseen arvoon tässä maailmassa. Olen feministi ja toiminut aktiivisesti naisliikkeessä.

En ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen ja olen pitänyt kiinni poliittisesta sitoutumattomuudestani myös silloin, kun työskentelin Jyrki Kataisen (kok.) hallituksessa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) erityisavustajana OKM:ssä 2012–2014. Vastasin viestinnästä ja kulttuuripolitiikasta.

Mitä haluat tehdä MustReadissa?

Uudistaa journalismia ja luoda menestyvän yrityksen. MustReadissa voin tehdä molempia, vieläpä unelmien tiimissä!