MustRead kutsui kokoon ansioituneen Advisory Boardin – ja saa huippuluokan sparrausta

”MustRead voisi olla lehti, joka etsii syitä eikä syyllisiä”, visioi politiikan konkari Osmo Soininvaara, joka osallistui MustReadin neuvonantajien ensimmäiseen kokoontumiseen.

Anne Moilanen
Evan johtaja Matti Apunen (vas.) ja näytelmäkirjailija Juha Jokela kohtasivat MustReadin tekijöitä Lönnrotinkadun toimituksessa. Mukana keskustelussa Roger Wessman, Ari Lämsä ja Heidi Hammarsten. Kuva: MustRead

”MustRead voisi olla lehti, joka etsii syitä eikä syyllisiä. Voisitte olla vieläkin häpeilemättömämmin elitistinen lehti – nimittäin älyllisesti elitistinen”, sanoi Osmo Soininvaara MustReadin ensimmäisen Advisory Boardin kokoontumisessa 24. lokakuuta.

MustReadin Advisory Board

Timo Ahopelto, sarjayrittäjä, pääomasijoittaja

Matti Apunen, Evan johtaja

Elina Hiltunen, tulevaisuudentutkija

Juha Jokela, näytelmäkirjailija ja ohjaaja

Ulla Nord, Me-säätiön toimitusjohtaja

Antti Palola, STTK:n puheenjohtaja

Liisa Rohweder, WWF Suomen pääsihteeri

Marianne Saarikko Janson, Fondian perustaja, kaupallinen johtaja

Osmo Soininvaara, vihreä poliitikko

Teija Tiilikainen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja

Lokakuun 10. päivä julkaisutoimintansa aloittanut uusi yhteiskunnallinen media MustRead on kutsunut kokoon ansioituneen Advisory Boardin eli neuvonantajaryhmän. Yhteisissä kokoontumisissa Advisory Boardin jäsenet jakavat muun muassa politiikkaa, mediaa ja yrittämistä koskevia näkemyksiään.

MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä.
Aamiainen Ikea-työpöytien ääressä.
Sohvalla Merja Mähkä, Tuomas Arokanto ja Linda Pelkonen. Pöydän ääressä Marianne Saarikko Janson ja Hanna Säntti.

Haluamme, että Advisory Board edustaa mahdollisimman laajasti yhteiskunnan eri osa-alueita ja näyttää esimerkkiä rakentavasta dialogista. Toivomme tottakai, että tapaamiset olisivat hedelmällisiä kaikille osallistujille samalla, kun saamme huippuluokan sparrausta”, kertoi MustReadin päätoimittaja Heidi Hammarsten.

Heidi Hammarsten.
Liisa Rohweder ja Osmo Soininvaara.

Evan johtajaksi seitsemän vuotta sitten siirtyneellä Matti Apusella on pitkä kokemus journalismista muun muassa Aamulehden vastaavana päätoimittajana.

”Parhaimmillaan MustRead voisi olla eräänlainen hallinnon Valitut Palat. Sille on syy, että Valitut Palat on ollut olemassa niin kauan! MustRead voisi esitellä ideoita ja ratkaisuja, jotka toimivat”, sanoi Matti Apunen.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen toivoi, että MustRead tekisi näkyväksi globaaleja valtarakenteita.

”Mediassa pitäisi nykyistä paremmin pystyä näkemään, kuka tätä peliä pyörittää. Kenen etua vaikkapa jotkut EU-hankkeet palvelevat? Mitkä ovat poliittiset syy-seuraussuhteet ja piilossa olevat valtarakenteet? Esimerkiksi Kiinan alukset eivät olleet muuten vain Itämerellä viime kesänä, vaan taustalla on poliittinen missio”, pohti Teija Tiilikainen.

Timo Ahopelto, Juha Jokela ja Teija Tiilikainen.
Hanna Säntti, Marianne Saarikko Janson ja Merja Mähkä.

MustReadin Advisory Board ehdotti MustReadin agendalle muun muassa seuraavia teemoja: ”miten monimuotoisuus ja ilmastonmuutos liittyvät toisiinsa” (Liisa Rohweder), ”yhteiskuntien teknologistuminen ja kansallisvaltioiden vaikutusvallan katoaminen” (Timo Ahopelto), ”Suomen tulevaisuus ekologisen kestävyyden näkökulmasta: onko tällä yhteyttä poliittisiin päätöksiin?” (Juha Jokela) sekä ”yhteiskunnan automatisoituminen ja robotisoituminen” (Marianne Saarikko Janson).

Merja Mähkä, Osmo Soininvaara, Timo Ahopelto, Tuomas Arokanto ja Linda Pelkonen.

Politiikkaan keskittyneen, erityisesti Suomen noin 1000 tärkeimmälle päättäjälle suunnatun MustReadin startti on ollut onnistunut.

”Runsaat kaksi viikkoa toiminnan aloittamisen jälkeen olemme saavuttanut jo liki puolet ydinkohderyhmästämme. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, summasi MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä.

Unohtakaa mammuttijärjestelmät – näin terveydenhuollon digikehitys muuttuu ketteräksi

Terveydenhuollon kehittämisessä digitaalisin keinoin on menossa iso mullistus – kyse ei kuitenkaan ole massiivisista suljetuista it-järjestelmistä vaan aivan muusta. Toimivat lopputulokset vaativat, että it-väen ja palveluntuottajien pitää oppia keskustelemaan toistensa kanssa. Ketterä kehittäminen on edennyt myös koronakriisin aikana, kertovat TietoEVRYn asiantuntijat.

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta