Yhteiskunnallinen huipputapahtuma Summer Camp tulee elokuussa – ”Aiomme panna kapitalismin uusiksi, tästä tulee Suomen Davos”

Suomenlinnassa 18. elokuuta 2021 järjestettävään ensimmäiseen Summer Campiin ovat saaneet kutsun vain harvat ja valitut. ”Jokainen osallistuja on käsin poimittu”, paljastavat juontajat Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen. VAPAA LUKUOIKEUS

MustRead
Summer Camp on korkean profiilin yhteiskunnallinen huipputapahtuma, joka järjestetään elokuussa 2021. Tapahtumaa jouduttiin siirtämään koronan takia vuodella. "Tunnelma on katossa, kun pitkä odotus viimein huipentuu", sanovat Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen tapahtumapaikalla Suomenlinnassa. Kuva: Noora Räsänen / MustRead

360 asteen lava. Sellainen on tulossa keskelle Suomenlinnan suurinta ja juhlavinta tilaa Tenalji von Ferseniä, kun siellä järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen Summer Camp elokuun 18. päivänä 2021.

Tapahtuma kestää yhden päivän. Summer Campissa lavalle kiipeävät maan merkittävimmät yritysjohtajat ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajat. Kutsuvieraat myös kohtaavat toisiaan intensiivisillä kahdenkeskisillä speed dateilla sekä tarkastelevat aitoja liike-elämän esimerkkejä. Ohjelmaan kuuluu myös vapaata seurustelua, ruoasta ja juomasta nauttimista, viihdettä ja yllätyksiä.

”Tapahtumaan on kutsuttu 150 tarkoin valittua kutsuvierasta keskustelemaan suuresta yhteiskunnallisesta teemasta. Ensimmäisen tapahtuman teemaksi on valittu kapitalismin tulevaisuus. Koronan takia teema on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan”, kertoo MustReadin ekonomisti ja tapahtuman juontaja Heikki Pursiainen.

Korkeatasoinen sisältö

Epämuodollisen ”kesäleirin” muotoon paketoidun tapahtuman tarkoituksena on tuottaa aitoja kohtaamisia ja korkeatasoista yhteiskunnallista keskustelua.

”Tavoittelemme myös sitä, että tapahtumasta jää osallistuvien yritysten liiketoimintaan jotain: ideoita, uusia tapoja nähdä asioita, muutoksen siemen? Aiomme panna kapitalismin uusiksi, tästä tulee Suomen Davos”, intoilee MustReadin päätoimittaja, juontaja Anne Moilanen.

”No, ehkä ei sentään. Itse sanoisin, että kapitalismi on kuitenkin olemassa olevista talousjärjestelmistä toimivin. Kapitalismia toki saa ja pitääkin tarkastella kriittisesti”, kommentoi Pursiainen.

Summer Campin ideana on saattaa yhteen maamme eturivin yritysjohtajat ja kansalaisvaikuttajat sisällöltään korkeatasoisessa, uudenlaisessa tapahtumassa, Pursiainen tiivistää. 

”Tapahtumassa tarkkaan valitut osallistujat kohtaavat toisiaan jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisesti räätälöidyn ohjelman mukaisesti. Kukaan ei ole yleisöä vaan kaikki osallistuvat.”

Samalla Suomenlinnaan halutaan luoda rento, leiritunnelmaa henkivä tapahtuma: ”Emme tavoittele pönötystä vaan aitoja, dynaamisia kohtaamisia ainutlaatuisessa ympäristössä.”

”Haluamme pitää tapahtuman pienenä”

Summer Campiin kutsutaan yhteensä 75 Suomen merkittävintä yritysjohtajaa ja 75 Suomen merkittävintä kansalaisvaikuttajaa. Kutsulista perustuu MustReadin ja kumppaneiden näkemykseen. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Summer Campin vastaava tuottaja Noora Räsänen ja Heikki Pursiainen tutustumiskäynnillä Tenalji von Fersenissä. Tilaan rakennetaan tapahtumaa varten sopiva kalustus.

Summer Campin vastaava tuottaja Noora Räsänen kuvailee, että tapahtuman toimintaidea on sama kuin digimedia MustReadin: tavoittaa Suomen tärkeimmät päättäjät.

”Kyseessä on korkean profiilin kutsuvierastapahtuma, johon on rajoitetusti paikkoja. Haluamme pitää Summer Campin pienenä. Se on huippukokous. Yrityspäättäjien ryhmässä on Suomen suurimpien yritysten omistajia, mutta emme ole unohtaneet myöskään startup-sektoria. Kansalaisvaikuttajien edustajat tulevat muun muassa erilaisista järjestöistä, mediasta ja poliittisista puolueista”, Räsänen kertoo.

Summer Campissa hyödynnetään useita Suomenlinnan tiloja. Korppukuivaamon käytävä on yksi paikoista, joissa osallistujat kohtaavat toisiaan.
Noora Räsänen poistumassa Ruutikellarista. Osallistujien kannattaa varustautua hyvillä kävelykengillä.

Neljä pääyhteistyökumppania

MustReadin työntekijät sekä tapahtuman kumppanit ovat suunnitelleet tapahtumaa jo yli vuoden päivät. Summer Campilla on neljä pääyhteistyökumppania: Työmarkkinakeskusjärjestöt Akava ja EK sekä Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja OP Ryhmä

Myös Helsingin kaupunki on yhtenä kumppanina mukana tapahtuman toteuttamisessa. Tapahtuman avauspuheenvuoron pitää tuleva pormestari.

”Tietenkään ei ole vielä varmaa, kuka pormestariksi lopulta valitaan. Kerrottakoon kuitenkin, että Juhana Vartiainen on valmistautunut pitämään puheen”, kertoo Anne Moilanen.

MustRead on kiitollinen kaikille yhteistyökumppaneilleen – ilman heitä tapahtuma ei olisi mahdollinen.

”Tervetuloa Suomenlinnaan – elokuussa nähdään!” toivottavat Summer Campin puolesta Noora Räsänen, Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen.

Lue lisää:

Tapahtuman verkkosivut – sisältää muun muassa kumppaneiden ja osallistujien kommentteja:

Summer Campin verkkosivut

Heikki Pursiaisen juttu tapahtuman teemasta:

Onko kapitalismille vaihtoehtoja ja neljä muuta kysymystä kapitalismista

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Anneli Larmo 18.6.2021 09:06
Upraa!

Jätä kommentti