Uusi yhteiskunnallinen tapahtuma Summer Camp siirtyi tammikuulle – aiheena kapitalismin uudistaminen

Ensimmäinen vaikuttajien huippukokous Summer Camp on siirretty tammikuulle 2021. Tapahtumassa 200 Suomen merkittävintä yritysmaailman ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajaa kokoontuvat keskustelemaan kapitalismista ja tulevaisuuden kestävästä talousjärjestelmästä. 19. tammikuuta 2021 järjestettävän tapahtuman paikka vahvistetaan myöhemmin.

MustRead
Kuva: Tapahtuman logo / MustRead

Summer Campin ideana on saattaa yhteen maamme eturivin yritysjohtajat ja kansalaisvaikuttajat sisällöltään korkeatasoisessa, uudenlaisessa tapahtumassa.

”Summer Campissa tarkkaan valitut osallistujat kohtaavat toisiaan jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisesti räätälöidyn ohjelman mukaisesti. Samalla haluamme luoda rennon, leiritunnelmaa henkivän tapahtuman. Emme tavoittele pönötystä vaan aitoja, dynaamisia kohtaamisia. Tavoitteena on vaihtaa ajatuksia, synnyttää uusia ideoita liiketoimintaan ja luoda entistä vastuullisempaa kapitalismia”, kuvailee tapahtumaliiketoiminnan johtaja Tiina Suuronen MustReadista.

Summer Camp siirtyy

Covid-19 -pandemian takia olemme päättäneet siirtää tilaisuutta. Uskomme vahvasti, että tässä tilanteessa siirtopäätös palvelee meitä kaikkia. Kohtaamisen tarve pysyy ja Summer Campin missio on koronaepidemian myötä vain vahvistunut. Uusi päivämäärä on 19.1.2021. Paikka vahvistetaan myöhemmin.

MustRead on vuonna 2017 perustettu yhteiskunnallinen media, joka järjestää nykyisin myös tapahtumia. MustRead toteuttaa kaikkien aikojen ensimmäisen Summer Campin yhdessä viiden pääyhteistyökumppanin kanssa. Pääyhteistyökumppanit ovat Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Microsoft Oy ja OP Ryhmä.

Summer Campiin kutsutaan yhteensä 100 Suomen merkittävintä yrityspäättäjää ja 100 Suomen merkittävintä kansalaisvaikuttajaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

”Kyseessä on korkean profiilin kutsuvierastapahtuma, johon on paikkoja todellakin vain ne 200. Haluamme pitää Summer Campin pienenä, se on huippukokous. Yrityspäättäjien ryhmässä on Suomen suurimpien yritysten omistajia, mutta emme ole unohtaneet myöskään startup-sektoria. Kansalaisvaikuttajien edustajat tulevat muun muassa erilaisista järjestöistä, mediasta ja poliittisista puolueista. Tarkkaile sähköpostiasi, saatat olla kutsuttujen joukossa!” kertoo Tiina Suuronen.

Summer Campin pääyhteistyökumppanit odottavat tapahtumalta laadukasta yhteiskunnallista keskustelua:

”Summer Camp on hyvä lisä Suomessa järjestettävien tapahtumien sarjaan. Konsepti vaikuttaa raikkaalta ja toivon, että tapahtuma kokoaa kansalaisyhteiskunnan ja elinkeinoelämän puolelta mielenkiintoisia nimiä yhteen”, kommentoi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

”Odotamme Summer Campilta hyviä kohtaamisia, reipasta ja räväkkää keskustelua sekä halua ymmärtää toisten näkemyksiä, vaikka ne olisivat erilaisia kuin omat. Tärkeää on myös se, että mennään eteenpäin. Markkinatalous on menestystarina, joka on nostanut satoja miljoonia ihmisiä köyhyydestä, mutta liian moni kokee jäävänsä ulkopuolelle”, pohtii EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

”Tarve moniääniselle ja samanaikaisesti rakentavalle keskustelulle on huutava. Summer Camp tarjoaa tähän yhden päivän ajaksi alustan ja startin. Aito, yhteinen kohtaaminen kansalaisyhteiskunnan ja yrityselämän edustajien kanssa tulee tarpeeseen”, sanoo Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiö Elon toimitusjohtaja Satu Huber.

”Yritys on enemmän kuin numeroiden summa. Yritys koostuu ihmisistä. Ihmiset muodostavat yhteiskunnan. Me kaikki haluamme tulla nähdyiksi, kuulluiksi ja ymmärretyiksi. Jotta mikään yritys voi jatkossa menestyä, saada parasta osaamista, tehdä parasta tulosta ja olla asiakkailleen merkityksellinen, yrityksen täytyy pitää huoli yhteiskuntavastuustaan”, lausuu Microsoft Oy:n maajohtaja Jussi Tolvanen.

”Summer Camp tarjoaa hyvän mahdollisuuden keskustella kapitalismin tulevaisuudesta. Talousjärjestelmämme pitää jatkossa huolehtia entistä paremmin vastuullisen liiketoiminnan ja kestävän kehityksen edistämisestä. Yritysmaailmassa asenteet ovat muuttuneet tähän suuntaan merkittävästi viime vuosina”, toteaa OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

MustRead on kiitollinen kaikille pääyhteistyökumppaneilleen – ilman heitä tapahtuma ei olisi mahdollinen.

Vuosittain toistuvaksi tapahtumaksi tarkoitetun Summer Campin ohjelman suunnittelevat MustReadin työntekijät. Ensimmäinen Summer Camp pyrkii synnyttämään kansallista vuoropuhelua yritysten liiketoiminnan vastuullisuudesta ja koko kapitalistisesta talousjärjestelmästä. Voit lukea lisää tapahtuman teemasta täältä.

Myös Helsingin kaupunki on mukana Summer Campin toteuttamisessa. Yksi tapahtuman esiintyjistä on pormestari Jan Vapaavuori.

Juttua muokattu 15.4.2020 klo 22.15: lisätty tieto tapahtuman siirrosta sekä muokattu ajankohdasta kertovia kohtia.

Juttua muokattu 15.6.2020 klo 23.20: lisätty tieto tapahtuman uudesta päivämäärästä.

Lue lisää:

Summer Campin verkkosivut

Onko kapitalismille vaihtoehtoja ja neljä muuta kysymystä kapitalismista

Piditkö artikkelista?

Rekisteröidy ja kokeile MustReadia 14 päivää maksutta

Keskustelu

Tätä juttua ei ole vielä kommentoitu.

Jätä kommentti