Suomalainen liha ei ole ”ilmastoteko”, ellei verrokkia valitse todella tarkasti – puoluejohtajien ruokaväitteille ei juurikaan löydy tieteellistä tukea

Tutkimusten perusteella suomalaista lihaa ei voi väittää erityisen ilmastoystävälliseksi. Myöskään tuontituotteiden kuljetuksen päästöt eivät yleensä nosta ruuan ilmastokuormitusta merkittävästi, vaikka lähiruuan suosimisesta voikin olla muita hyötyjä.

Kaisa Saario
Ylen vaalitentissä verrattiin kotimaisen lihan ja ulkomaisen banaanin ilmastovaikutuksia. Luken tutkijan Merja Saarisen mielestä tässä ei ole järkeä, sillä lihalla ja banaanilla on ihmisten ruokavaliossa täysin erilainen rooli. Kuva: Pixabay (Public Domain)

Tämä sisältö näkyy vain tilaajille

Tilaamalla palvelun saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön.

Kokeile 14 päivää maksutta

Oletko ostanut lukuoikeuden tähän artikkeliin?
Kirjaudu Pressdooriin